BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Babası şehit askerin son planını anlattı

Mayın patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Sadi Akbay'ın babasının anlattıkları yürekleri burktu...

Abone ol

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu şehit olan Uzman Çavuş Satılmış Sadi Akbay'ın 15 Ağustos'ta Çorum'daki ailesinin yanına gelmek için izne ayrılmayı planladığı öğrenildi.

Dünkü patlamada şehit olan Akbay'ın eşi Pınar (27) ve 1,5 yaşındaki kızı Cemresu Akbay, askerler tarafından Kahramanmaraş'tan Çorum'daki baba evine getirildi.

Şehidin ailesine destek olmak için İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç ve İl Müftüsü Mehmet Aşık da baba evine geldi. Müftü Aşık, burada şehit için dua etti. 

BİR DEĞİL İKİ DEĞİL SON BULSUN

Sakinleştirici ilaçlarla ayakta durabildiği gözlenen baba Mehmet Akbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğluyla Çarşamba günü telefonda görüştüğünü belirterek, ''Göreve gidiyordu, çok konuşamadık. 15 Ağustos'ta Çorum'a izne geleceklerini söyledi. Yaprak, turşu gibi yiyecek bir şeyler hazırlamamızı istedi. Oğlum asker amcalarından özenerek askerlik mesleğini seçmişti. Artık bir çare bulunsun bu teröre. Bir değil, iki değil son bulsun artık'' dedi.

Şehit Akbay'ın cenazesinin merkeze bağlı Sarimbey köyüne getirilmesi, daha sonra Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezinde şehit için tören düzenlenmesi ve Ulu Cami'de ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından merkezdeki şehitlikte toprağa verilmesi bekleniyor.