BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Devlet Bahçeli'den Çanakkale'deki orman yangınlarıyla ilgili iddiaya sert çıktı: Sefil ve şerefsiz bir bühtandır

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çanakkale'deki orman yangınlarıyla ilgili olarak “sosyal medyaya üşüşmüş bazı alçakların yangının imar rantı gayesiyle çıkarıldığını iddia etmeleri sefil ve şerefsiz bir bühtandır” ifadelerini kullandı.

Abone ol

Çanakkale'nin Kayadere ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Çalışmalar 26 adet söndürme helikopteri, 639 arazöz ve iş makinasının yanı sıra 2700'e yakın personelle devam ediyor.

337 hane ve 1251 vatandaşın yaşadığı 9 köy tahliye edildi. Hava araçları yoğun bir şekilde su alma faaliyetlerine devam ettiği için Çanakkale Boğazı çift taraflı olarak gemi trafiğine kapatıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından Çanakkale’de yaşanan yangına ilişkin açıklama yayınladı.

Yangının imar rantı gayesiyle çıkarıldığını iddiasına sert tepki

"Allah’ın izniyle son kıvılcımın söndürülmesine kadar mücadele sürecektir" diyen Bahçeli, yangın üzerinden dolaşıma sokulan 'imar rantı' söylemlerine sert tepki gösterdi. 

Bahçeli açıklamasında şunları kaydetti:
“Çanakkale sadece bir şehrin adı değil, bir hilal uğruna kara toprağın koynunda sere serpe uzanıp yatan aziz şehitlerimizin mukaddes yadigarı, tarihin en büyük şehitlik anıtıdır. Her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu vatan köşesinde dün öğle saatlerinde çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle çok geniş bir alana yayılmıştır. Üzülerek ifade etmeliyim ki, Ege’nin iki yakası tutuşmuştur.

Tesellimiz, şu ana kadar can kaybının olmamasının yanında, alevlerin çok şükür önünün kesilmesidir. Devlet bütün imkanlarıyla yangın sahasındadır. Bin 500 hektarlık alana havadan ve karadan seferberlik ruhuyla müdahale edilmektedir. 9 köyümüzün tedbir amaçlı tahliyesi sağlanmıştır. Allah’ın izniyle son kıvılcımın söndürülmesine kadar mücadele sürecektir. Elbette yangınların nasıl ve neden çıktığı ilerleyen günlerde ayrıntısıyla tespit edilecektir. Ancak sosyal medyaya üşüşmüş bazı alçakların yangının imar rantı gayesiyle çıkarıldığını iddia etmeleri sefil ve şerefsiz bir bühtandır. Böylesi zamanlarda ortalığı bulandıranların deşifre edilip yakalarından tutulması hukuk ve demokrasi namusunun da bir gereğidir.

Bahse konu yangından dolayı zarar-ziyan içinde olan yöre insanımıza geçmiş olsun dileklerimi özellikle iletiyor, yanan ormanlık alanların eskisi gibi yine yeşile bürüneceğine inanıyorum. Bu süreçte parti olarak yangınla mücadeleyi ön şartsız destekliyor ve dua ediyoruz. Hiç kuşkumuz yoktur ki, devrilse bile ağaçlarımız dikilir yeni fidanlarımız."