BIST 10.241
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.376,16
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli medyaya ağzına geleni saydı

MHP lideri Bahçeli, Erdoğan'ın ekran görüntüsünden rahatsız oldu!

Abone ol
MHP lideri Bahçeli, Erzurum'da yoğun yağmur altında partililere seslendi, AK Parti'nin gitme zamanının geldiğini iddia etti. "Yandaş medya" diyerek Erdoğan ile birlikte program yapan gazetecilere çatan Bahçeli, anketlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ülkenin büyük sıkıntı içerisinde olduğunu kaydeden Bahçeli, ülkedeki bir yıllık kardeşliğin açık tehdit altında olduğunu iddia etti.

Bahçeli, partisinin Erzurum İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka hitap etti.
Erzurumluların Regaip Kandili'ni kutlayarak konuşmasına başlayan Bahçeli, 12 Haziran seçimleriyle milletin kendi kaderini belirleyeceğini ifade ederek, vatandaşlardan sandığa gitmelerini ve akıl süzgecinden geçirerek, vicdanlarının sesini dinleyerek oy kullanmalarını istedi.
 
Miting alanındakilere, ''2002 ve 2011 yılı arasında işinizle ilgili bir gelişme oldu mu? Aşınız kaynıyor mu? Gelir seviyeniz arttı mı? Yüksek standartlı bir hayat seviyesine kavuşabildiniz mi? Ülkemiz huzur, mutluluk içerisinde, terörden arınmış, bin yıllık kardeşliği yaşayabiliyor musunuz'' soruları yönelten Bahçeli, alandakilerin ''hayır'' yanıtı vermesi üzerine, şöyle devam etti:

''Bu iktidara millet olarak 'dur ve git' demenin zamanı gelmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, üçüncü döneminde, bu millete vereceği bir şey kalmamıştır. Recep Tayyip Erdoğan Bey'in, sabahları erken saatten gecenin geç saatine kadar yandaş televizyonlarda sürekli haberleri giriyor. Arada sırada da sözleşmeli ekstra programlar yapılıyor. Sözleşmeli ve beslemeli, sözde aydın ve gazetecilerle karşılıklı oturuyorlar, danışıklı olarak 'şunu sorsam acaba cevap verebilir misiniz? Şunu sorarsam çünkü incinmiş olursunuz' gibi al gülüm ver gülüm programları yapıyorlar ve milleti hala aldatıyorlar. Milleti aldatmaya, kandırmaya çalışıyorlar.''

SEÇİM ANKETLERİ

Seçim anketleriyle ilgili değerlendirmede de bulunan Bahçeli, şöyle konuştu:

''Yapılan araştırmalar, baktığımızda sözleşmeli şirketlerle pazarlıklar sonucu yapılan araştırmalardır. Milletin iradesinin yerine kendilerini koymaya çalışıyorlar. Geçen gün gazetelerde 30 yıldan beri kalem oynatanlar, bir televizyon programına çıkmışlar, bu programcılar yılışarak, gülüşerek 'eh üçüncü defa da Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidarı kesinleşmiştir' diyorlar. Daha seçime, o günkü programda, 12-13 gün var. Madem ki, bunlara göre, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidar, niye milletin parasını heder ediyorsunuz? Niye, milleti yağmur altında, mitinglerde toplamaya yelteniyorsunuz? Niye, milleti 12 Haziran günü işinden, evinden alıkoyarak sandığa götürüyorsunuz? AK Parti, yine yüzde 40'ın üzerinde iktidar olacakmış. Bu onur kırıcı durumdur. Bu millet iradesini yok saymaktır. Bu iç ve dış odaklardan kaynaklanan kara propagandanın millet iradesini esir alması demektir.''

AK Parti'nin, üçüncü defa iktidar olmaması gerektiğini savunan Bahçeli, ''Yoksuluktan, yolsuzluktan bahsediyorsanız, asayişsizlikten bahsediyorsanız, dokuz yıldan bu yana bunları çözüme kavuşturamayan iktidarın üçüncü defa iktidar olması mümkün müdür? Bu iktidarın, değil Meclise, barajın altında kalması lazımdır'' dedi.

''Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'yi güllük gülistanlık içinde gösterdiğini'' ifade eden Bahçeli, ''Yeni yeni, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin zenginleri türedi. Bir lokma ekmek, hırkadan bahsedenler, at arabası olmayanlar jeeplerle gezer hale geldi. Sekiz buçuk yıl içerisinde bir lale, sülale devri yaşanıyor. Çocukların kimisi yumurta, kimisi mısır ticaretiyle meşgul, kimisi de gemi ticaretiyle meşgul ve herkes servetine servet katmış ama Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş o mütedeyyin insanlar, kendi haline yaşayan ailelerin çocukları iş bulamamanın sıkıntısını yaşıyor'' diye konuştu.