BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli Erdoğan için ağır konuştu

Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP'yi terörden nemalanmakla suçlamasına ilişkin neler söyledi?

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP'yi terörden nemalanmakla suçlamasına ilişkin, ''Sayın Başbakan bu cümlesiyle terörün ne olduğunu, ne zamandan bu yana Türkiye'de yaşandığını, teröre kaynaklık eden konuların ne olduğunu bilmeyen talihsiz bir başbakan olarak Türk siyasi hayatında yerini almıştır'' dedi.

Bahçeli, Kastamonu'nun ilçelerindeki bazı programlara katılmak üzere kente geldi. Şehir merkezi yakınlarındaki Kadıdağı mevkiinde MHP'li Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu ve partililerce karşılanan Bahçeli, daha sonra konvoyla Kastamonu programının ilk durağı Küre ilçesine geçti.

Bahçeli burada, MHP'li Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı'yı ziyaret etti. Aydınlı, ziyarette Bahçeli'ye ilçe ile belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bahçeli, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''MHP'li yetkililerin vuvuzela ile basın toplantısı yaparak Meclis'i sulandırdığı'' yönündeki sözlerini hatırlatması üzerine Bahçeli, ''Müsaade ederseniz böyle bir polemiğin içine biz girmeyelim'' ifadesini kullandı.

SEÇİM BARAJI

Bahçeli, Başbakan Erdoğan ile görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim barajının indirilmesi yönünde öneride bulunduğunun anımsatılması ve bu konudaki görüşünün sorulması üzerine, seçim barajının düşürülmesini AK Parti'nin uygun bulmadığını belirttiğini ifade etti. Bahçeli, şöyle devam etti:

''Dolayısıyla kendi aralarında anlaşabilecekleri bir konu. Yalnız Türkiye'de bazı konuların tek bir kalemde getirilmemesi, konuya bütün olarak yaklaşılması lazım. Siyasi hayatımızı düzenleyecek konuların bir iki maddeyle düzenlenmemesi, değişik istismarlara vesile olabilecek yanlışlıklara Türkiye'nin sürüklenmemesi lazım.''

Bahçeli, bir gazetecinin ''Sayın Başbakan, MHP'yi terörden nemalanmakla suçluyor'' sözleri üzerine, ''Sayın Başbakan bu cümlesiyle terörün ne olduğunu, ne zamandan bu yana Türkiye'de yaşandığını, teröre kaynaklık eden konuların ne olduğunu bilmeyen talihsiz bir başbakan olarak Türk siyasi hayatında yerini almıştır. Söylenecek son söz Sayın Başbakan'ın kullandığı sözdür'' değerlendirmesinde bulundu.