BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.406,17
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ordu'da sağanak sabaha kadar sürdü

Ordu'da sabaha kadar aralıksız devam eden sağanak yağış sonucu yüksek kesimlerindeki beldelerde bazı binaları su basarken, ekili araziler de zarar gördü.

Abone ol

Ordu'da dün öğleden sonra başlayan ve sabaha kadar aralıksız devam eden sağanak yağış sonucu bazı evler sular altında kalırken, ekili araziler de zarar gördü.

Çaybaşı ilçesine bağlı İlküvez beldesinde sağanak yağışlar altyapıya zarar verdi. İlküvez Belediye Başkanı İsmet Yanık, yağışlar sonucunda 3 evi su bastığını söyledi.

Yağışlar sonucu yol ve caddelerin aşındığını ve altyapının zarar gördüğünü belirten Yanık, "Beldemizde elektrik kesintileri yaşanıyor. Dokuz mahallemizle belde merkezimizin bağlantıları kesik, ekim alanları çok büyük zararlar gördü" dedi.

Aşırı yağış İkizce ilçesinin Kaynartaş ve Devecik beldelerinde de etkili oldu. Kaynartaş Belediye Başkanı Hüseyin Korkmaz, belde ile İkizce arasındaki bağlantı yolunun çamur yığınlarıyla kapandığını, ekim alanlarının büyük zarar gördüğünü belirterek, "Daha önce böyle afet olmadı" diye konuştu.

Devecik Belediye Başkanı Mahir Çoban ise, dört mahalle yolunun ulaşıma kapandığını, enerji hatlarında meydana gelen tahribattan dolayı elektriklerin kesik olduğunu bildirdi.

Çoban, iki evin de oturulamayacak hale geldiğini kaydederek, "Devecik beldesi ile İkizce ilçesi arasındaki ana yolumuzun ulaşımı kesik durumda. Yaptığımız alt ve üst yapı çalışmaları tamamen yerle bir oldu.

Vatandaşlarımızın bağ ve bahçelerinde aşırı maddi zarar oluştu. Yağış durduktan sonra ise yaraları sarmak için gayret göstereceğiz. Tek tesellimiz ise can kaybının olmamasıdır" şeklinde konuştu.