BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eroğlu'ndan termik santral açıklaması

Çevre ve Orman Bakanı Dr. Veysel Eroğlu, Bartın'ı ziyaretinde termik santral sorularına sitem etti.

Abone ol

Bakan Eroğlu, termik santral kurmak isteyen firmalardan 6 istekleri olduğunu belirterek, "Bütün bunları firma yerine getirirse neden vermeyelim?" dedi.

Bartın Valisi İsa Küçük, Bakan Eroğlu'na valiliği ziyaretinde brifing verdi. Brifingin sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, termik santrallerin polemik konusu yapılmamasını istedi.

Bakan Eroğlu, "Ülke gerçekleri var. Bizim Çevre ve Orman Bakanlığı olarak 6 isteğimiz var. Birincisi çevreye zarar vermeyen bir yatırım. İkincisi istihdam. Üçüncüsü son teknoloji sistemi. Dördüncüsü uygun yer seçimi. Beşinci estetik. Altıncısı yerli kömür.

Bütün bunları firma yerine getirirse neden vermeyelim? Vereceğiz tabii ki. Siz başkasının elektriğini kullanırken iyi, kendi yaşadığın yerde elektrik üretince kötü. Böyle bir anlayış olmaz. Tarlaağzı'nı gidip gördüm, oraları inceledim. Orası uygun değil. Biz firmaya başka yer gösterdik. Onlar da orayı beğenmedi. Görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

Gazetecilerin ısrarla "Amasra mı?" diye üstelemesi üzerine Bakan Eroğlu, "Cımbızla lafı alıyorsunuz. Ben öyle bir şey demedim. Bunlar teknik konular, ayak üstü konuşulacak şeyler değil. Siz polemik yapmayın" ifadelerini kullandı