BIST 10.250
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.406,49
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van Belediyesi 'Medya Atölyesi' başladı

Van Belediyesi tarafından basın bürolarında çalışanlara yönelik 'Medya Atölyesi' açıldı.

Abone ol

Van Belediyesi Orhan Doğan Eğitim Destek Evi'nde başlayan atölyenin ilk dersine Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Yerel Yönetimler Bürosu çalışanları, şair Hüseyne Ehmedi, gazeteci Abdulaziz Oğur, gazeteciler, Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı illeri ilçe ve belde belediyelerinde çalışanlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Van Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Adnan Bilen, amaçlarının belediye basın bürolarında çalışanlara yönelik eğitim vererek, basın bürolarının aktif bir hale getirilmesi olduğunu söyledi.

Atölye çalışmasının 15 gün süreceğini aktaran Bilen, katılımcılara 'Habercilik ve ulusal TV deneyimleri', 'Kürtçe gazetecilik', 'gündem oluşturma yöntemi', 'haber yazımı', 'haber kuralları', 'ajans haberciliği', 'belediye basın bürolarının çalışma planı', 'TV haberciliği' gibi başlıklar altında eğitim verileceğini söyledi.

Atölye boyunca önemli gazeteci ve yazarların eğitim vereceğini aktaran Bilen, "Öncelikli olarak belediye basın bürolarında çalışanların habercilik konusunda bir eğitim almaları gerekiyordu. Bu konuda da Van Belediyesi olarak bir rol üstlenmemiz gerekiyordu. Bu nedenle belediye olarak böyle bir çalışmayı başlattık" dedi.

Bilen'in konuşmasının ardından gazeteci Abdulaziz Oğur ilk dersini verirken, Belediye Başkanı Kaya ise katılanlara teşekkür ederek başarılar diledi.