BIST 10.172
DOLAR 32,23
EURO 35,13
ALTIN 2.472,14
HABER /  POLİTİKA

Bağımsız vekillerden seçim çağrısı

Bağımsız milletvekilleri, cumhurbaşkanı seçiminin ertelenmesini ve bir an önce erken genel seçime gidilmesini istediler.

Abone ol

Bağımsız milletvekilleri Hakkı Akalın, Ersoy Bulut ve Mustafa Sayar, cumhurbaşkanı seçiminin ertelenmesini, seçim ve siyasi partiler yasalarının düzeltilerek, bir an önce erken genel seçime gidilmesini istediler.

İzmir Milletvekili Akalın, Mersin Milletvekili Bulut ve Amasya Milletvekili Sayar'la birlikte Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'ye yönelik tavırlar, alınan kararlar ve bölgede gerçekleştirilen kabul edilemez eylemlerin, ulusun bölünmezliğini tehdit ettiğini belirtti.

Bu büyük tehdidin, cumhurbaşkanı seçimi nedeniyle adeta unutulduğunu söyleyen Akalın, ''Süleymaniye çuvallarına ve aczin utancına'' ebediyen son vermenin zamanının geldiğini gören Türk ulusunun, İstiklal Savaşında olduğu gibi yeniden ayağa kalktığını, milyonlarla meydanları doldurduğunu kaydetti.

''Zillete ve felakete seyirci kalan, seçime gün sayan, Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanının defalarca yaptıkları uyarıları dikkate almayan ve milyonların sokağa dökülmesine yol açan hükümetinin, Türkiye'nin, bugünü, yarını ve rejimini korumada duyarsız kaldığını'' savunan Akalın, şöyle konuştu:

''Vatanı ve ulusu bekleyen büyük tehlikeyi önleyebilmek için Türkiye, mümkünse seçim ve siyasi partiler yasalarını da düzelterek bir an önce seçime gitmelidir. Öncelikle cumhurbaşkanı seçimi ertelenmelidir.

Millete çağrıda bulunuyoruz: Özgürlük ve cesaret arasında bir tercih yapmanın zamanı gelmiştir. Atatürk'ün cumhuriyetine ve onun devrimlerine sahip çıkınız. Ulusun geleceğini tek taraflı olarak ipotek altına alan anlaşmaları, iktidar olduğu gün Sevr gibi yırtıp atacağına söz veren, Kıbrıs ve Kerkük'ten vazgeçmeyeceğini, oralardaki soydaşlarımızı kurda kuşa yem etmeyeceğini haykıran, Kuzey Irak'taki yeni kukla devlete kimseden çekinmeden, açık ve kesin bir biçimde yüksek sesle hayır diyecek, aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayacak,
gazilerimizi kahretmeyecek bir siyasi iradeye destek veriniz. Önümüzdeki seçimden sonra oluşacak yeni bir Meclis, tüm ulusu kucaklayacak yeni cumhurbaşkanımızı seçebilir. ''

Ersoy Bulut da Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi gerektiğini de öne sürdü.