BIST 10.236
DOLAR 32,19
EURO 35,07
ALTIN 2.459,69
HABER /  GÜNCEL

Fiat Linea Türkiye ürünü

Fiat Auto ve Koç Holding ortaklığıyla Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretilen Linea ilk olarak çalışanlarla buluştu.

Abone ol

Tofaş üst yöneticisi (CEO) Ali Pandır, ''Linea'' projesinde, Fiat Auto'nun ürün tanımlama, tasarım ve üretim süreçlerinde rol aldıklarını, tüm konularda işbirliği yaptıklarını belirterek, ''Açıkçası bu, kelimenin tam anlamıyla Türkiye'nin ürünü'' dedi.

Fiat Auto ve Koç Holding ortaklığıyla Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretilerek 3 kıtaya ihraç edilecek C segmentindeki sedan modeli, ''Fiat Linea'', İstanbul'da yapılacak dünya lansmanı öncesi ilk kez 5 bin Tofaş çalışanıyla buluştu. Ali Pandır, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonda, yıllar boyunca kuşaktan kuşağa aktarılacak ve sadece Tofaş için değil Türk otomotiv sektörüne altın harflerle yazılacak bir süreci başlattıklarını belirtti.

''Fiat Linea''nın yollara çıkmasının, Türk otomotiv endüstrisinin ulaştığı yüksek standart ve kalitenin bir göstergesi olduğunu ifade eden Pandır, şunları kaydetti: ''C üst segmentinde çığır açacak Fiat Linea ile vizyonumuzdaki en önemli hedeflerimizden birine ulaşmış bulunuyoruz. Bu projede, Fiat Auto'nun ürün tanımlama, tasarım ve üretim süreçlerinde rol aldık. Tasarım dahil tüm konularda işbirliği yaptık.

Açıkçası bu, kelimenin tam anlamıyla Türkiye'nin ürünü. Sizler tam 26 aydır Fiat Linea ile yatıp kalkıyorsunuz. Ayrıca Fiat Linea'nın prototipini burada yapmayı başararak da Tofaş tarihinde yeni bir sayfa açtık.'' Daha sonra Fiat Linea, 5 bini aşkın Tofaş çalışanın eşlik ettiği yeni model için uyarlanan bir şarkıyla sahneye çıktı. Candan Erçetin'in de sahne aldığı organizasyon kapsamında yapılan çekilişte bir Tofaş çalışanı, ''Fiat Linea''nın sahibi oldu.