BIST 10.159
DOLAR 32,11
EURO 35,09
ALTIN 2.473,79
HABER /  DÜNYA

Japonlar Türk şarabını sevdi

Kapadokya'ya Japonya'dan gelen turistler ilk kez tattıkları şarapları damak zevklerine uygun buldular...

Abone ol

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde kurulu Turasan Şarapçılık ve Bağcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Turasan, Türk şarap sanayinin gözde pazarının Japonya olduğunu belirterek, ''Seçici ve zengin Japon müşterisi, Türk şaraplarını sevdi'' dedi.

Turasan, yaptığı açıklamada, dünyanın önemli kültür turizmi merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesine Japonya'dan gelen turistlerin ilk kez tattıkları şarapları damak zevklerine uygun bulduklarını bildirdi.

Japonya'da kişi başına yıllık şarap tüketiminin 6 litre olduğunu, bu oranın yıllar itibariyle artacağına ve Türk şarapçılığı açısından geleceğin en zengin pazarının Japonya olacağına inandığını belirten Hasan Turasan, şöyle devam etti:

''Yöremizde yetişen üzümlerden yapılan şarapların ayrı bir tat ve rengi vardır. Uzakdoğu'dan özellikle Japonya'dan gelen turistler, ülkelerine döndüklerinde de bizim şaraplarımızdan içmek istiyorlar. Gelen talepler üzerine Japonya'ya şarap ihracatına başladık ve 8 yıldır da ihracatımızı sürdürüyoruz. Japonya'ya ihraç ettiğimiz şaraplarımızı 'Kalecikkarası' ve 'Emir' üzümlerinden üretiyoruz. Fabrikamızın üretim kapasitesi 2 milyon litre. Üretimimizin yüzde 20'sini ihraç ediyoruz. Japonya'ya yılda 200-250 bin dolarlık şarap ihraç ediyoruz.''

Önümüzdeki yıllarda Japonya'ya yaptıkları şarap ihracatını 2 katına çıkarmayı da hedeflediklerini belirten Turasan, Türkiye'de yıllık bira tüketiminin yaklaşık 800 milyon litre, rakının da yaklaşık 80 milyon litre olduğunu belirterek, şarabın iç tüketiminin 50 milyon litrede kaldığını ifade etti.