BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
HABER /  POLİTİKA

Bağımsız aday polisleri dövdü

BDP'nin desteklediği Şanlırurfa Bağımsız adayı İbrahim Binici'nin iki polis memurunu dövdüğü öne sürüldü.

Abone ol

Şanlıurfa bağımsız milletvekili ve BDP'nin desteğiyle yeniden bağımsız aday olan İbrahim Binici'nin, Suruç'ta tartıştığı iki polis memurunu dövdüğü ileri sürüldü. Polisler, dövüldüklerine ilişkin rapor alırken, İbrahim Binici ise tokat iddiasının doğru olmadığını söyledi.

Suruç'un Boztepe Köyü'ne öğle saatlerinde giden İbrahim Binici, seçim sandıklarının bulunduğu Boztepe Köyü İlköğretim Okulu'nda polis memurları H.A ve H.U. ile karşılaştı. Köyde sorumluluğun jandarmaya ait olduğunu söyleyen Binici, polis memurlarına bölgeden ayrılmalarını söyledi. Polis memurları ise Binici'ye valilik kararı ile köyde görevlendirildiklerini söyledi. İddiaya göre İbrahim Binici polisleri tokatlarken, yanındakiler de tartaklayıp dövdü.

Suruç Devlet Hastanesi'ne başvuran polis memurları H.A. ve H.U., milletvekili İbrahim Binici tarafından kendilerine tokat atıldığını, yanındaki kişiler tarafından da dövüldüklerini söyleyerek rapor aldı. İki polis, Binici ve yanındakiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Olayla ilgili gazetecilerin telefonla ulaştığı İbrahim Binici, köylerde gezisini sürdürdüğünü, polislere tokat attığı iddiasının doğru olmadığını söyledi. Polisleri görev yeri olmayan bir yerde görünce duruma itiraz ettiğini söyleyen Binici, "Polislere, jandarma sorumluluk alanda ne aradıklarını sordum. Bana valilik kararı görevlendirildiklerini söylediler. Ben de o zaman polislere, görev yerlerinin oy kullanılan salonların içi olmadığını söyleyip, dışarı çıkmaları gerektiğini anlattım. Daha sonra köyden ayrıldım. İddialar kesinlikle doğru değil" dedi.