BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.475,16
HABER /  GÜNCEL

Oy kullanırken yakayı ele verdiler

Kırklareli'de oy kullanmak için sandığa giden ve çeşitli suçlardan aranan 6 kişi de gözaltına alındı.

Abone ol

Trakya'da vatandaşlar, Milletvekili Genel Seçimleri için yapılan oylamaya yoğun ilgi gösterdi. Kırklareli'de oy kullanmak için sandığa giden ve çeşitli suçlardan aranan 6 kişi de gözaltına alındı. 

Edirne'de sabah saatlerinde başlayan hafif yağmur yağışına rağmen vatandaşlar oy kullanmak için sandığa gitti ve üzerinde 'evet' yazılı kaşelerle 15 siyasi partinin logolarının bulunduğu pusulalarında oyunu kullandı. Bu seçimin çok önemli olduğunu ifade eden vatandaşlar, herkesin sandık başına gitmesi gerektiğini söyledi. Sandık görevlileri seçmenlerin oy kullandıkları sırada cep telefonlarını yanlarına almalarına izin vermedi. Üç milletvekili çıkaracak olan Edirne'de 300 bin 301 kişi 1194 sandıkta oy kullanacak.

6 KİŞİ SANDIKTA YAKALANDI

Kırklareli'nde de seçime ilgi yoğundu. Seçmen kağıdı ve kimlik belgeleri ile sandıkların bulunduğu okullara giden Kırklarelililer 3 vekil seçmek için oy kullandı. 1017 sandıkta 254 bin 154 kişinin oy kullanacağı kentte çeşitli suçlardan yakalaması ve aranması bulunan 6 kişi sandık başında oy kullandıktan sonra polis tarafından gözaltına alındı.

YAĞMUR SEÇMENE ENGEL OLAMADI

Tekirdağ'da sabah saatlerinde başlayan hafif yağmur yağışına rağmen seçmenler oy kullanmak için sandıklara gitti. Katılımın yüksek olduğu Tekirdağ ve Çorlu İlçesi'nde araması ve yakalaması bulunan 2 kişi Tekirdağ'da, 25'i de Çorlu'da olmak üzere toplam 27 kişi sandıkta oy kullandıktan sonra gözaltına alındı. 6 milletvekili çıkaracak olan Tekirdağ'da 2 bin 162 sandıkta toplam 581 bin 779 kişinin oy kullanması bekleniyor.Sabah saat 08.00'da başlayan oy verme işleme saat 17.00'da sona erecek.