BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 35,01
ALTIN 2.447,16
HABER /  GÜNCEL

Babayı çocuk cinneti katil etti

18 aylık kızı kendisine gösterilmeyen baba dehşet saçtı. Kayınvalidesini öldürdü, kızının annesine yaraladı.

Abone ol

Adana'da bir baba, çocuğunu göstermeyen eski eşi ve kayınvalidesine kurşun yağdırdı.

Adana'da ayrıldığı eşinin çocuğunu göstermemesine sinirlenen bir kişi, eski kayınvalidesini öldürdü, eski eşini ağır yaraladı.

Edinilen bilgiye göre olay, saat 22.00 sıralarında Mestanzade Mahallesi 29 sokak 21 numaralı evde meydana geldi. İddialara göre, Yasin İlbaş, boşandığı eşi Cemile Seçil Sansür ile görüşmek üzere kayınvalide Gülten Sansür'ün (43) evine geldi. Beraberinde babası Ali ve kardeşi Cemil ile kayınvalidenin evine gelen Yasin İlbaş, eski eşiyle kapı önünde tartışmaya başladı.

KIZINI GÖSTERMEYİNCE ÇILGINA DÖNDÜ

Cemile Seçil Sansür'ün 1,5 yaşındaki kızını göstermeyeceğini söylemesi üzerine Yasin İlbaş çılgına döndü. Boşanmış eşler arasında çıkan tartışma sonrası anne Gülten Sansür, 115 polis imdatı arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri, aile içi kavga olduğu ve davacı-şikayetçi olunmadığı gerekçesiyle evden ayrıldı. Polis ekipleri, Yasin İlbaş ile baba ve kardeşini evden uzaklaştırdı.

KAYINVALİDESİNİ ÖLDÜRDÜ, ESKİ EŞİNİ YARALADI

Polislerin olay yerine gelmesine sinirlenen Yasin İlbaş, yaklaşık 30 dakika sonra tekrar evin önüne gelerek pencereden Gülten ve Cemile Sansür'e silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu Gülten Sansür göğsünden, kızı Cemile Sansür ise ayağından yaralandı. Yaralı anne ve kızı, komşularının yardımıyla Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralanan Gülten Sansür kurtarılamazken, kızı Cemile Seçil Sansür tedavi altına alındı.

Cemil İlbaş'ın, ağabeyi Yasin İlbaş'ı tutmaya çalışarak, "Ağabey yapma, değmez" dediği ancak Yasin İlbaş'ın "Bu işi burada bitireyim" diyerek ateş açtığı öğrenildi.

Olayın ardından hastaneye giden Cemile Sansür'ün ablası Kader Kudu, "Eve saldırmış adamı nasıl bırakırsınız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar bu konuyu götüreceğiz. Katilleri serbest bırakıp dokunmazsanız sonuç böyle olur" diye bağırdı.

Ayağından yaralanan Cemile Seçil Sansür'ün 18 aylık kızının hastaneye getirildiğinde ağladığı gözlendi. Polis, olaydan sonra kaçan Yasin, Ali ve Cemil İlbaş'ın yakalanması için çalışma başlattı.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.