BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Babasının ölümünü çekti

Erdek'te tekne paraşütüyle havalanan Faruk Eliçetin kıyıya sürüklenip duvara çarptı.

Abone ol

Kızı Gülşah, hastanede ölen Eliçetin'in düşüşünü ve teknedekilerin konuşmalarını cep telefonuyla kameraya çekti.

Bursa'da mobilyacılık yapan Faruk Eliçetin (46) geçen pazar eşi Meral (42) ve kızı Gülşah Eliçetin'le (17) Balıkesir'in Erdek ilçesine gitti. Eliçetin önceki gün 16.00'da sürat teknesine bağlı paraşütle uçmak istedi. Baba Eliçetin paraşütle havalanırken kızı da bindiği teknede cep telefonuyla görüntüleri sesli çekmeye başladı. Ancak Erçetin kısa bir süre sonra saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtınaya yakalandı.

Paraşüt sürat teknesini sürüklemeye başlayınca paraşütü tekneye bağlayan ip koptu. Rüzgârın etkisiyle şişen paraşüt, önce denize,ardından kıyıya sürüklendi. Talihsiz işadamı, sahildeki şemsiyelere, adından da bir aydınlatma direğine çarptı. Direğin kırılmasına rağmen durmayan Eliçetin, Akita Otel'in duvarına çarpıp yere düştü. Eliçetin, Erdek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ancak burada MR ve röntgeni çekilmeyen Eliçetin, Bandırma Güven Karahan Devlet Hastanesi'nin acil servisi girişinde hayatını kaybetti. Olayla ilgili Korkut Aydın Nohutçu, Bülent Medi, Mesut Kaya ve İsmail Gagit'in ifadeleri alındı.

BABAN BİRAZ KORKTU
Tarık Eliçetin ağabeyinin ihmaller zinciri sonucu öldüğünü öne sürerek, "Ağabeyimparaşütle uçarken yeğenim Gülşah da teknedeymiş. 'Beni indirin' işaretine rağmen ağabeyimi indirmemişler. Hatta tekneyi kullanan kaptan 'Baban biraz korktu, şimdi daha da korkutacağız' demiş. Aynı yerde 15 gün önce de başka bir kişinin düşüp yaralandığı iddia ediliyor. Devlet Hastanesi'nde saat 17.00'yi geçtiği için röntgen cihazını kullanan görevlinin gittiğini söylemişler. Sorumlulardan şikâyetçi olacağız" dedi. Eliçetin'in cenazesi yakınları tarafından Bursa Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak, İsabey Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haber: İsmet Acar
Kaynak: www.sabah.com.tr