BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.441,88
HABER /  GÜNCEL

Aytaç Durak şüpheli sıfatıyla adliyede

Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, şüpheli sıfatı ile adliyeye getirildi. İşte Adana soruşturmasından son durum

Abone ol

Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, şüpheli sıfatı ile adliyeye getirildi.

Adana'da bazı ihalelerde, usulsüzlük yapılarak kamu kurumlarının zarara uğratılmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 kişinin sorgusu sürüyor.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, özel yetkili mahkemenin kararıyla geçen yıl İçişleri Bakanlığı'nca, hakkında yürütülen çok sayıdaki soruşturmadan dolayı açığa alınan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın evi de dahil, Adana Demirspor Kulübü ve Durak İnşaat'ta dün arama yapmıştı.

Polis, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Tuncel ve Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreteri Gülşen'in de aralarında olduğu 17 kişiyi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilenlerin gece geç saatlere kadar ifadeleri alınırken, gözaltı sürelerinin de uzayacağı belirtiliyor. Polisin, bir ihbar mektubu üzerine harekete geçerek, suç örgütünü teknik ve fiziki takibe aldığı ileri sürülüyor.

Gözaltına alınan kişiler arasında, 5 kişinin kimlik bilgilerine ulaşılamazken, ifadeleri alınanlar şöyle: Galip A., Orhan A., Ahmet A., Mehmet A., Mehmet D.Y., Şakir O., Gani Ö., Mustafa T., Hasan G., Hacı T., Murat Ş., Muhammet Ş.