BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,00
HABER /  DÜNYA

44 kişinin ölümüne bu hata neden olmuş

Rusya'nın Karelya Cumuriyeti Petrozavodks kentinde havalimanına bir kilometre mesafede otobana çakılan uçakla ilgili sır perdesi aralanıyor.

Abone ol

Rusya'nın Karelya Cumuriyeti Petrozavodks kentinde havalimanına bir kilometre mesafede otobana çakılan uçakta yaralılar arasında bulunan 10 yaşındaki bir çocuk daha yaşamını yitirdi. Feci kazada ölü sayısı 45'e yükseldi ve yedi yaralıdan birinin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Rusya Soruşturma Komisyonu kaza nedeni ile ilgili çalışmalarını sürdürürken, havalimanında test pilotu olarak çalışan Vadim Bazikin, düşen uçaktaki pilotun otobanı pist sanmış olabileceğini söyledi.

Ria Novosti'ye kaza ile ilgili değerlendirmede bulunan Bazikin, uygun olmayan hava şartları nedeni ile görüş mesafesinin düştüğünü ve kendilerinin de defalarca uygun olmayan hava koşullarında otobanı iniş pistinin devamı gibi gördüklerini söyledi. Uçağın iniş hızının yüksek olduğuna ve alçak mesafede kontrolün imkansız olduğuna değinen Rus pilot, "Tu-134 model uçaklar çok güvenli. Kalaşnikof marka silahlara benzer" dedi.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından kaza nedeninin ortaya çıkacağına değinen Bazikin, "Hızlı iniş sırasında alçak mesafede savaş uçağı gibi sert manevralar yapmak büyük hata" tespitinde bulundu.

TAM BİR FACİA

Kule ile görüşmelerin yer aldığı kara kutuların incelemesi devam ediyor. İlk verilere göre kulenin pilottan ilk seferi pas geçmesi ikinci de inişi denemesini istediği belirtiliyor. Otobanı iniş pisti olarak gören pilotun, ağaç ve elektrik direklerine takılarak otobana çarptığı belirtiliyor. Onlarca parçaya ayrılan uçağın enkazını görgü tanıkları "tam bir facia" olarak niteliyor.

Rusya Devletlerarası Havacılık Komisyonu olayla ilgili incelemelerini sürdürürken, ilk verilere göre kazanın pilotaj hatası ve koşullarından kaynaklandığı üzerinde duruluyor. Uçağın 200 metre yükseklikten düştüğü, çarpmanın ardından da alev aldığı kaydediliyor.