BIST 10.175
DOLAR 32,22
EURO 35,13
ALTIN 2.473,26
HABER /  GÜNCEL

Facebook'ta terör örgütü operasyonu

Facebook'ta terör örgütü PKK'nın propagandası yapan gruba terörle mücadele polisi operasyon düzenledi.

Abone ol

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde, internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları ileri sürülen 1'i kadın 6 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan PKK terör örgütünün propagandasının yapıldığını, birçok internet sitesine bildiri ve örgütsel dökümanlar gönderildiğini belirledi. Bunun üzerine harekete geçen polis, 6 ay boyunda teknik takip yaptı. Elde edilen bilgiler doğrultusunda operasyon için düğmeye basan polis, bugün sabah saat 05.00'da daha önceden belirlenen 6 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Sosyal paylaşım sitesinde PKK propagandası yaptığı belirlenen T.Ö. (32), F.A.(33), E.A. (30), M.B. (32), M.E. (35) ve C.D. (31) gözaltına alındı.

Şüphelilerin evinde yapılan aramada PKK terör örgütüne ait çok sayıda broşür ve örgütsel dökümanlar ele geçirilirken 5 bilgisayara da el konuldu. Şüphelilerin, sosyal paylaşım sitesinde 'Ceyhan Prensi' adı altında sayfa açıp sözde Kürdistan haritası fotoğrafı üzerine silahların arasında zafer işareti yaptıkları da belirlendi. Ayrıca BDP'nin Ceyhan'daki nevruz kutlamalarında da konser verdiklerini anlaşıldı. 6 kişinin sorgusu sürüyor.