BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,13
ALTIN 2.466,07
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den seçmene yeni hakaret

CHP'li Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın seçim sonucunu Hitler ve Mussolini'nin yüzde 44 oranında oy alarak iktidara gelmesine benzetti.

Abone ol

CHP'li Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, seçim sonucunu Almanya'da Hitler'in, İtalya'da Mussolini'nin yüzde 44 oranında oy alarak iktidara gelmesine benzetti.

Almanya'da Hitler, İtalya'da Mussolini'nin de yüzde 44 oranında oy alarak iktidara geldiğini ifade eden CHP'li Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkiye'de yaşanan olayın da bunlarla benzeştiğini öne sürdü. Akaydın, şu görüşleri dile getirdi:

''Gazeteciler, bilim adamları yazdıklarından dolayı cezaevlerine atılıyor. İş adamlarına baskılar yapılıyor. İş adamı İnan Kıraç dostumdur. Düzgün bir adamdır. Kalktı bir laf etti. Lafın hiçbir anormal tarafı yok. Tehdit gördü Başbakan tarafından. Bu açık bir gösterge değil mi? Bugün Türkiye'de basın üstünde, entelektüel birikim ve iş adamları üstünde çok net bir şey var. Referandum sürecinde demedi mi bitaraf olan bertaraf olur diye. Bundan daha güzel tehdit unsuru olur mu? Bu aynı zamanda küresel sermayenin de bir tehdidi. Açıkça da faşizm. Hiç kimsede de bana şunu söyleyemez; sandıktan çıkıyorsan faşizm olmaz. Yok böyle bir şey. Ben bunu rektörken de söyledim. Hatta o zaman yüzde 40'lardaydı AKP'nin oyu. Dünyada en tipik faşizm örneği sandıktan yüzde 44 ile çıkan Hitler. Hitler'in faşizmi sandıktan çıkmıştır. O da bir 'Stockholm sendromu.' Almanya'da da baskı gören adam, korkutulan adam mis gibi gidip 1934'lerde Hitler'i seçmiştir. Mussolini de aynı şekilde demokratik yoldan iktidara gelmiştir.''