BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.440,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Terör mağduru anne Meclis yolunda

YSK'nın Hatip Dicle kararının sevindireceği isim AK Parti'li Oya Eronat internethaber'e konuştu.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Diyarbakır'dan en yüksek oyu alarak milletvekili seçilen Hatip Dicle'yle ilgili YSK kararı değişmezse yerine AK Parti'nin sıradaki adayı Oya Eronat'ın gelmesi bekleniyor. 3 yıl önce PKK'nın bombalı bir eyleminde 17 yaşındaki oğlunu kaybeden Eronat hukuki sürecin sonuçlanmasını beklediğini belirterek, "Nasip-kısmet" dedi.

Eronat, mazbatasını aldı.

YSK'nın açıklamasından sonra Dicle'nin avukatlarının karara itirazları henüz sonuçlanmadı, ancak bir değişiklik olmadığı taktirde Meclis'e AK Parti 6. sıra adayı Oya Eronat gelecek.

YSK kararı sonrası telefonla ulaştığımız Eronat yaşanan süreci, "Nasip-kısmet" olarak nitelendirdi. Hukukçu olmadığını, kanunları çok iyi bilmediği söyleyen Eronat şunları söyledi:
"Gelişmeleri izliyorum. Henüz kesinleşmiş bir durum yok. İtirazlar değerlendirilecek. Ondan sonrası nasip kısmet. Sonucu görmeden konuşmak doğru değil."

Eronat'a kararın büyük tartışma yarattığını kendisinin nasıl yorumladığını sorduk. Hukukçu olmadığının tekrar altını çizen Eronat, "Hukuki bir karar. Kanunlar ne diyorsa o. Ben siyasi bir yarış içinde oldum. Sonuca uyulur" demekle yetindi.

Eronat'a Dicle'nin milletvekiliğinin düşmesinin ardından PKK saldırısında oğlunu kaybeden bir annenin Meclis'e seçilmesinin de ilginç bir tesadüf olduğunu hatırlattık. Oğlunun hatırlatılması üzerine, "O benim özelim" diyen Eronat, o işle bu durumun karıştırılmaması gerektiğini, kendisinin de kesinlikle karıştırmadığını söyledi. Siyaset yaptığını anlatan Eronat, hukukun kararına göre davranacağını ifade etti.

17 YAŞINDAKİ OĞLUNU KAYBETTİ


Eronat'ın 17 yaşındaki ğlu Eren Şahin PKK'nın patlattığı bir bombalı olayda hayatını kaybetmişti. AK Parti inşaat mühendisi olan Eronat'ı Diyarbakır'dan 6. sırada aday göstermişti.