BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aynı tarihte doğdu evlendi öldü

Ordu'nun ilk Cumhuriyet öğretmenlerinden olan Hatice-Mahmut Ataoğlu çiftinin hayatlarında '8 Ağustos' tarihi bir başka anlam ifade ediyor.

Abone ol

8 Ağustos 1943 günü evlenen çiftten Mahmut Ataoğlu 8 Ağustos 2003, Hatice Ataoğlu ise 8 Ağustos 2010 günü vefat ettiler.

Türkiye'de bir çok firmanın logo, tanıtım ve reklamlarını yapan, Ordu'nun simgesi O2 (oksijen) logosunu tasarlayan Alameti Farika'nın kurucu ortağı ve ajans başkanı Uğurcan Ataoğlu ile TEMA Ordu Temsilcisi Nilgün Gözükan'ın babaları Mahmut Ataoğlu ile anneleri Hatice Ataoğlu'nun 8 Ağustos'ta kesişen kaderleri, yine 8 Ağustos günlerinde noktalandı. Ordu'da Cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden olan Hatice-Mahmut Ataoğlu, aynı okulda görev yaparken idarecilerin ve ailelerin arzusu ile 8 Ağustos 1943 günü evlendiler. Çiftin bu evlilikten 2'si kız 6 çocukları oldu. Öğretmenlikleri boyunca binlerce öğrenci yetiştiren çift, 2003 yılında enteresan bir gün yaşadı. Evliliklerinin 60. yılını kutladıkları 8 Ağustos 2003 günü Mahmut Ataoğlu vefat etti.

Cumhuriyet kuşağının son öğretmenlerinden olan Hatice Ataoğlu, eşinin hasretine dayanamayınca yine bir 8 Ağustos 2007 günü eşine bir mektup yazarak duygularını kağıda dökmüş: "Karşılıksız bir aşk evliliği yaptık. İkimizin de babası yoktu. Amirlerimiz ve ailelerimizin arzusu ile oldu. Anlaşmaya çalıştık. Başardık da. Allah bize hayırlı evlatlar verdi. İki erkek bir kız senin için, iki erkek bir kız benim için. Bizi o dillendirdi. Zaman zaman tartışmalarımız oldu. Sen konuşunca ben sustum. Ben söyleşirken sen sustun. Tartışmalarımız çocuklarımızı daha iyi şartlarda yetiştirmek içindi. Bizi üzmeden, yüzümüze bir leke sürmeden hayatlarını kazandılar. 36 sene başarılı bir meslek hayatımız oldu. 60 sene dolu dolu yaşadık. Toplumun örnek çifti seçildik. Evliliğimizin 60. yılı kutlama hazırlıkları yaparken bizleri bırakıp gittin. Doğum tarihin ayın sekizi. Evlenmemiz ayın sekizi. Ölümün de ayın sekizi. Neden?"

Eşine hitaben hasret yüklü bu satırları yazan Hatice Ataoğlu da, 8 Ağustos 2010 günü 90 yaşında vefat etti. Hatice Ataoğlu, bugün işadamı, öğretmen, mühendis olmuş öğrencilerinin de katıldığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.