BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Korkak general istemiyorum eylemi

Balyoz sanıkları hakkında çıkarılan yakalama kararına direnen subaylar Başbakanlık önünde protesto edildi.

Abone ol

Başbakanlık önünde eylem yapan bir kişi Balyoz soruşturması kapsamında yargılanan askerler hakkında çıkarılan yakalama emrine rağmen teslim olmamalarını protesto etti.

Kendini araştırmacı-yazar Oktay Avcu olarak tanıtan ve Mersin'den geldiğini söyleyen bir kişi Başbakanlık Çiçekçiler girişinde üzerinde "Maaşlarını vergilerimle ödediğim, yargıdan kaçan, teslim olmayan korkak generaller istemiyorum, askerin emrinde bir iktidar istemiyorum" yazılı bir pankart açtı.

 Polis ekipleri tarafından pankartı kaldırılan eylemciden protestosunu Güvenpark YKM önünde yapması istenildi. Eylemci polisler tarafından YKM önüne götürüldü. Burada bir açıklama yapan Avcu, "korkak, kaçak, yakalama emri çıkartılmış, teslim olmayan, yargıya güvenmeyen, sıkıştığında askeri hastanelere, orduevlerine saklanan, çürümüş, ıskartaya ayrılmış, rüzgardan etkilenen, subaylar, generaller, ordu komutanları istemiyorum" dedi.

ROZETLERİ DERHAL SÖKÜLSÜN

Kararlı, cesur, kendine güvenen ve ilkeli, yargıdan kaçmayan, yargılanmaktan korkmayan, suçsuz ve masumluğundan emin subaylar paşalar ve bürokratlar istediğini söyleyen Avcu, yargıdan kaçan subayların yakalarındaki ve omuzlarındaki rozetleri hakketmediğini öne sürerek, "Derhal sökülmesini, ordudan ihracını, derhal el çektirilmesini iktidardan ve Genelkurmay'dan istiyorum" diye konuştu.

Avcu açıklama yaparken bazı vatandaşlar tepki göstererek saldırmak istedi. Avcu'yu tepki gösteren vatandaşlardan polis ekipleri kurtardı. Avcu'nun tek kişilik eylemi yaptığı açıklamada yer alan talepleri içeren dilekçeyi Başbakanlığa vermesiyle son buldu.