BIST 9.525
DOLAR 32,65
EURO 34,88
ALTIN 2.511,93
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ayasofya imamı Mehmet Boynukalın'dan İstanbul Sözleşmesi paylaşımı: Allah razı olsun

Ayasofya camii baş İmamı Mehmet Boynukalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinin ardından 'şükür' tweeti attı.

Abone ol

Ayasofya Camii Baş İmamı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ilişkin olarak sosyal medyada paylaşımda bulundu.

Boynukalın, "İstanbul sözleşmesi kaldırılmış. Hamdolsun. Allah razı olsun. Haklı ve güçlü insan = Haklı ve güçlü Türkiye" ifadelerini kullandı. 

Bazı açıklamaları çok konuşulmuştu

“Laikliğin” çıkarılmasını talep etmesiyle gündeme gelen Boynukalın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın cinayetlerine ilişkin olarak sarf ettiği, "Kadın cinayetleri vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan sloganik medya propagandasıdır" sözleriyle bazı kesimlerin hedefi olmuştu.

Destek ve tepki mesajları yağdı

Boynukalın'ın paylaşamının altına çok sayıda kullanıcı lehte ve aleyhte yorum yazdı. 

Kamuoyunu ikiye bölen sözleşme

Kamuoyunda İstanbul Sözleşmesi tartışma konusu olmuştu. İstanbul Sözleşmesi'nin iptali sosyal medyada ortalığı ayağa kaldırdı. Bir kesimden tepki yağarken, İstanbul Sözleşmesinin iptalini isteyenler karardan memnun. 

"Aile yapısını yok ediyor, eşcinselliği körüklüyor" görüşü

Kararı destekleyen söz konusu çevreler ise sözleşmenin aile yapısına zarar verdiği ve eşcinselliği desteklediği iddiasını ortaya atıyor. Yine bu kesim, 2012 yılında imzalanan İstanbul Sözleşmesi'nden sonra kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin artmasına dikkat çekerek, sözleşmenin aldatmacadan ibaret olduğunu savunuyorlar.

CHP ve İYİ Parti'den sert tepki

Kamuoyunu gündemine bomba gibi düşen karar sonrası CHP ve İYİ Parti'yi harekete geçti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kararıyla olağanüstü toplantı kararı alındı. CHP Lideri, daha önce yaptığı açıklamada Türkiye'nin sözleşmeyi uygulamasını istemişti.

CHP'li kadın yöneticilerden karara tepki: 42 milyon kadının hakkı elinden alınmıştır

CHP'li kadın yöneticiler bugün öğleden sonra İstanbul Sözleşmesi'nden Erdoğan'ın imzasıyla çıkılması hakkında açıklama yaptı. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, çok sert sözlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

"Ülke adına karanlık bir güne uyandık. Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi, bir gecede tek adam hükümeti tarafından feshedildi! Bu kararla, koruma ve uzaklaştırma kararlarına rağmen en güvenli yer olan evlerinde hatta sokak ortasında katledilen binlerce kadın; bir kez daha öldürülmüştür. 42 milyon kadının hakkı elinden alınmıştır.

Recep Tayyip Erdoğan tarafını bir kez daha belli ederek; kadınların yaşam hakkına sahip çıkan İstanbul Sözleşmesi’ne destek çıkacağına, zalimlerin yanında saf tutmuştur."