BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.492,38
HABER /  GÜNCEL

Ayasofya Camii İmamı Mehmet Boynukalın: Herkes işini yapsın

Ayasofya Camii Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın ile AK Partili Özlem Zengin arasındaki twitter'dan başlayan polemik sürüyor. Boynukalın, konunun sosyal medyada gündem olması üzerine bir paylaşım daha yaparak, Zengin'e gönderme yaptı.

Abone ol

Ayasofya Camii Baş İmamı ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın ile AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin arasındaki tartışmanın yankıları sürüyor. Tartışmalara twitter üzerinden katılan Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Zengin'i eleştirdi "Siyaset Boynukalın Hoca'ya ayar vermeye kalkışırsa, her şeyin ayarı bozulur." ifadesini kullandı.

Ayasofya Camii Baş İmamı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, kadın cinayetleri üzerinden erkeğin düşman edilmeye çalışıldığını söyleyerek tartışmaları sloganik medya propagandası olarak nitelendirdi.

AK Partili Zengin'den tepki

Boynukalın'ın ifadeleriyle ilgili konuşan AK Partili Özlem Zengin, Boynukalın'ın görüşlerine katılmadığını hatta bu tür açıklamaların siyasetçilerin işini zorlaştırdığını ifade etti.

"Herkes işini yapsın"

Bu açıklamaların ardından Prof. Dr. Boynukalın, bir paylaşım daha yaparak Zengin'i eleştirdi ve herkesin işini yapması tavsiyesinde bulundu. İşte Boynukalın'ın twitter'dan yaptığı o paylaşım;

"Erkek için de kadın için de iyilik ve mutluluk ancak Allah’ın Kur'an'da bildirdiği inanç, ahlak ve hukuk esaslarına uymakla mümkündür. Bir araştırmacı ve akademisyen olarak otuz yıldır İslam'ı incelemem beni bu sonuca götürdü. İşim bunu insanlara anlatmak. Herkes işini yapsın" dedi.

Zengin'e bir eleştiri de Yusuf Kaplan'dan 

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan da tartışmalara katılarak Boynukalın’a destek veren bir paylaşım yaptı. Kaplan Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Ayasofya Camii, bu ülkenin bağımsızlığının sembolüdür. İmamı da, İslâm adına söz söyleyenlerin imamesi.  Siyaset, Ayasofya Camii başimamı ve fıkıh profesörü Mehmet Boynukalın Hoca'ya ayar vermeye kalkışırsa, her şeyin ayarı bozulur."