BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Ayak kokusuna askıda çorap önlemi

Camii cemaati kokan ayaklardan rahatsız olunca imam yeni bir uygulama başlattı. İşte askıda çorap uygulamasını detayları;

Abone ol

Yalova Çınarlı Abdülkadir Camisi'nde cemaatin kirli ve kokan çoraplarla camiye girmesini engellemek için "askıda çorap" uygulaması başlatıldı.

Caminin imamı Ali Ergan, gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulamanın, cemaatin, camiye ıslak ayakla, kokan ve kirli çoraplarla ya da çorapsız giren kişilerden rahatsız olduğu için başlatıldığını söyledi.

İl Müftülüğünün konu hakkında kendilerini desteklediğini ifade eden Ergan, şöyle konuştu: "Bir takım deri hastalıkları var. Cemaatimiz bundan çekindiklerini de bizlere söyledi. Biz de bunun üzerine çorapsız ya da kirli çoraplarla camiye gelen cemaatimizde hijyeni sağlamak için böyle bir uygulama başlattık. Camimizin girişinde askıya çorap bırakıyoruz. Camiye çorapsız gelen cemaatimiz, askıdaki çoraptan bir tane giyip içeriye giriyor. Uygulamadan herkes çok memnun. Ayrıca, çorabı eski, kirlenmiş ya da ihtiyacı olan cemaat de bundan istifade ediyor. Böylece camimiz daha hijyenik hale geliyor ve insanlar temiz bir yere secde etmiş oluyorlar."

Ergan, çorapların hayırseverler tarafından kendilerine verildiğini sözlerine ekledi