BIST 10.708
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.504,49
HABER /  GÜNCEL

Çöken inşaattaki işçi kurtarılamadı

Afyon'da yapımı süren yurt inşaatı çökünce, bir kişi öldü 4 işçi yaralandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Abone ol

Afyonkarahisar'da üniversite kampusu içerisinde yapımı devam eden yurt binasının inşaatında meydana gelen göçükte 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Afyonkarahisar'da Kocatepe Üniversitesi ile Astra Yapı İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında imzalanan yap-işlet-devret sözleşmesine istinaden Aralık 2009'da Ahmet Necdet Sezer Kampüsü içinde yapımına başlanan yurt binasında dün gece saat 22.30 sıralarında güçük meydana geldi. Göçük altında kalan 5 işçiden 2'si kendi imkanlarıyla kurtuldu. İşçilerden İdris Tetik (28) ve Ergun Kızılkaya (32) ise kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucu enkazdan çıkarıldı.

Kendi imkanlarıyla göçükten kurtulan 2 işçi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne, kurtarma ekipleri tarafından kurtarılan işçilerden İdris Tetik Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne, Ergun Kızılkaya da Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

2.5 SAAT ÇALIŞILDI, CESEDİ BULUNDU

Göçük altında kalan Eyüp İnce'yi (35) kurtarmak için Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı tüm ekipler, UMKE ekipleri, Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri seferber oldu. Yaklaşık 2,5 saatlik bir çalışma sonrası Eyüp İnce'nin cansız bedenine ulaşıldı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna kaldırılan İnce'nin cesedi Bolu'dan gelen ailesi tarafından sabah saatlerinde hastaneden alındı.

Ahmet Necdet Sezer Kampüsünde 64 bin 270 metrekarelik alanda inşa edilmesi ve 2010-2011 akademik yılına yetiştirilmesi planlanan yurdun bin 140 öğrenci kapasiteli olacağı belirtildi.