BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Avrupa'da yürüdüler Asya'dan duyuldu

Fatih Belediyesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projeleri kapsamında ilginç bir etkinliğe ev sahipliği yaptı

Abone ol

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Fatih Belediyesi'nin destekleriyle hayata geçirilen ''Bump To Each Other'' projesi kapsamında kentin iki yakasında kurulan ahşap platformlar üzerinde yürüyenlerin attıkları adımların titreşimi, internet aracılığıyla kıtalararası hissedildi.

Eminönü'ndeki Üsküdar İskelesi'nin yanında gerçekleştirilen etkinlikte, Avrupa ve Asya kıtalarındaki Eminönü ve Üsküdar iskelelerine ahşap kalaslarla kurulan platform üzerinde yürüyenlerin attığı adımların titreşimi, internet aracılığıyla diğer kıtaya gönderildi.

Etkinlik açılışında konuşan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmeni Beral Madra, ajansın birçok Avrupalı sanatçı ve girişimcinin projesine destek verdiğini belirterek, bu etkinliğin Avrupa'dan Türkiye'ye gelmiş bir mesaj olduğunu kaydetti.

İki kıta arası rampa

Sanatçıların, İstanbul'un en yoğun iki yakasına rampa kurduklarını ve bu rampa sayesinde şehrin hareketlilik ritminin görülebileceğini ifade eden Madra, bu projenin, ajansın desteklediği yüzlerce proje arasında yer aldığını anlattı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de 2010 sürecinde hedeflerinin olduğunu belirterek, ''Tarihi yarımadada bulunan eserlerin restorasyonu, meydanların düzenleri, sokakların sağlıklı hale getirilmesi ve sanatsal etkiliklerle ilgili proje çalışmaları yaptık'' dedi.

Bu bir ön çalışma

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında şehrin kültürel değerlerinin tanıtılmasının amaçlandığını ifade eden Demir, arada fiziksel temas olmadan titreşimlerin Eminönü'nden Üsküdar'a internet üzerinden ulaştığını, bunun bir sonraki aşamasının gelecek yıllarda internet üzerinden görüşme yapılırken temasın sağlanması olduğunu ve bu projenin ön çalışma niteliğini taşıdığını kaydetti.

Demir, İstanbul'da bu yıl gerçekleşmesi hedeflenen Sirkeci'den Üsküdar'a tüplerle bağlantı çalışmalarının 6 ay içerisinde bitirilmesinin planlandığını söyledi.