BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.465,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Soma Kaymakamı okulları denetledi

Soma ilçesinde okulları denetleyen Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Rıfat Dağdelen Anadolu Lisesi'nin örnek alınacak bir okul olduğunu ifade etti.

Abone ol

Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Duman ile birlikte okulları denetledi.

Okullarda bulunan eksiklikleri yerinde inceleyen Karataş ve Duman, okul müdürlerinden okulların son durumları ile ilgili rapor aldı. Eğitim öğretim yılının yeni başlaması nedeniyle okulların büyük çoğunluğunda eksiklikler olduğu görüldü. İlk olarak Altıntaş İlköğretim Okulu'na giden Kaymakam Abdülkadir Karataş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Duman, yeni yapılan ek binanın son durumunu inceledi. 18 derslikli yapılacak olan ek binanın son derece donanımlı ve modern bir okul olarak tasarlandığı belirtildi.

Şu anda toplam 610 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü okulda, bir sınıfa ortalama 60-65 öğrencinin düştüğü belirtildi. Bu nedenle şu anda okulda ikili öğretim yapıldığı ek binanın faaliyete geçmesi halinde eğitim öğretimin tek öğretime düşürüleceği ve rahat bir nefes alınabileceği kaydedildi. Ek binanın ise 5 ay içersinde sona ereceği belirtildi. Okulun yan tarafından bulunan 700 ile bin metre karelik bir alan olduğunu belirten Kaymakam Karataş, buranın bir kısmının bir vatandaşa bir diğer kısmının ise belediyeye ait olduğunu, buranın Milli Eğitim'e bağışlanması için vatandaş ve belediye ile bir görüşme yapacaklarını ifade etti.

Karataş, buranın okula aktarılması durumunda okul öğrencilerinin beden eğitimi gibi derslerini rahatça yapabilecekleri bir bahçe kazandırmış olacağını söyledi. Altıntaş İlköğretim Okulu'nun ardından Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulu'na geçen Kaymakam Abdülkadir Karataş ve Recep Duman, tadilat nedeniyle öğrencileri Kurtuluş İlköğretim Okulu'na aktarılan okulda incelemeler yaptı. Okulun tadilat masrafları için il kaynaklı 400 bin TL para harcandığını belirten Karataş, buranın taşıma merkezi olacağını taşımalı öğrencilerin bu okula geleceğini ifade etti.

ADINA YAKIŞMAYACAK BİR OKUL

Soma'da meslek liselerine artan yoğun talep nedeniyle mevcut okulların ihtiyacı karşılamadığını belirten Kaymakam Abdülkadir Karataş, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün burayı meslek lisesi yapma düşüncesi olduğunu ifade etti. Karataş, bu okulun adının 100. Yıl okulu olduğunu fakat okulun halinin 100. yıla yakışmayacak bir durumda olduğunu ifade etti. Endüstri Meslek Lisesi'nde yapılan çalışmaları da inceleyen Karataş, burada müteahhitlerin yaptıkları çalışmaları beğenmedi.

Müteahhitlerin baştan sağma işler yaptığını belirten Karataş, Milli Eğitim Müdürü Recep Duman'a firmaların okullarla ne taahhütlerde anlaşma yaptığının araştırılmasını gerekirse yapılan çalışmaları görüntüleyip ilgili yerlere gönderilmesini istedi. Endüstri Meslek Lisesi bahçesi içersinde bulunan 4 dönümlük bir alana devasa bir atölye yapmayı düşündüklerini belirten Kaymakam Abdülkadir Karataş, bu atölyenin yapımı için ileri ki günlerde bir firmaya gideceklerini bu atölyenin yapımını karşılamasını isteyeceklerini ve eğitime destek vermeye çağıracaklarını ifade etti.

SOMA'NIN İNCİSİ RIFAT DAĞDELEN ANADOLU LİSESİ

Son olarak Rıfat Dağdelen Anadolu Lisesi'ni gezen Karataş, okulun çalışmalarını çok beğendiklerini ifade ettiler. Lisenin Manisa bölgesinde örnek bir lise olduğunu, Manisa'da bu lisenin ilk 10'a girebileceğini söyledi. İlçede bulunan diğer okul müdürlerinin bu okulu gelip görmelerini tavsiye eden Karataş, "Rıfat Dağdelen Anadolu Lisesi'nde müdür, okul aile birliği ve öğretmenler birbirleri ile koordineli bir şekilde çalışıyor. Bu ortak çalışmalar nbeticesinde burayı adam akıllı kullanılır bir hale getirmişler," dedi. Karataş'ın okul ziyaretlerine devam edeceği bildirildi.