BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Diyaliz aşkında mutlu sona doğru

Edirne'de bir ay önce böbrek nakli yapılan 19 yaşındaki bir hasta ile aşık olduğu bir başka böbrek hastası hayatlarını birleştirdi.

Abone ol

Edirne'de bir süre önce böbrek nakli yapılan diyaliz hastası genç kızın, hastanede aşık olduğu kendisi gibi diyaliz hastası gence de böbrek nakli yapıldı.

Yaklaşık 2 ay önce Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde böbrek nakli olan Elif Deveci'nin (19) hastanede tanıştığı ve 8 yıldır böbrek hastası olan erkek arkadaşı Esen Ertaç da başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Deveci, erkek arkadaşı için yaptığı duaların kabul olduğunu, kendisi gibi erkek arkadaşının da ameliyat olduktan sonra sağlığına kavuştuğunu belirtti.

8 yıldır böbrek hastası

Hastanede tanıştığı ve aşık olduğu erkek arkadaşı Esen Ertaç'ın 8 yıldır böbrek hastası olduğunu ifade eden Deveci, '' Esen ile Keşan Devlet Hastanesinde diyalize girdiğimde tanıştım. Yaklaşık 2 yıldır konuşuyoruz. Bana anneciğim verdi böbreğini. Ameliyat olduktan sonra onun sağlığına kavuşması için çok dua ettim. Şimdi o da ağabeyinden böbrek alarak ameliyat oldu. İkimizde sağlığımıza kavuştuk. Erkek arkadaşım yanımda olduğu için çok mutluyum'' dedi.

Maddi durumlarının çok bozuk olduğunu ve tekrar hastalanmaktan korktuğunu anlatan Deveci,''Çok büyük sıkıntılar çektik. Maddi durumuz çok bozuk. Yaşadığımız evde banyo bile yok. Yetkililer bize yardım ederse çok mutlu olurum'' diye konuştu.

Sağlığına kavuştu

Bir hafta önce başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuşan Ertaç ise çok mutlu olduğunu söyledi.

Bir iş bulduktan sonra Elif ile evlenmek istediğini anlatan Ertaç, şöyle devam etti:

''8 yıldır diyaliz makinesine giriyordum. Böbrek nakli olduğum için çok mutluyum. Doktorum Tamer bey sayesinde sağlığımıza kavuştuk. Artık istediğim şeyleri yeyip içebiliyorum. Eskiden rahat rahat su bile içemezdim. Her istediğimi yapabiliyorum. Elif'ten Allah razı olsun. Benim için çok dua etti. Ben de onun için çok dua etmiştim. Önce sağlığımıza tam olarak kavuşalım sonra evlenmeyi düşünüyoruz.''