BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Avrupa mızıkçılık yapıyor

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Avrupa'da bir takım politikacıların mızıkçılık yaptığını öne sürüyor!

Abone ol

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, ''Türkiye bu reformları (Kopenhag Kriterleri) gerçekleştirdiği zaman, Avrupa'da mızıkçılık başladı. Avrupa'daki bir kısım politikacılar verdikleri sözün arkasında durmamaya başladılar'' dedi.

Çiçek, AK Parti Osmangazi İlçe Kongresi'nde, 3 Kasım seçimlerinin hemen ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyanın dört tarafındaki başkentleri gezmeye başladığını belirterek, bu gezilerle birlikte, Türkiye hakkında iyi şeyler konuşulmaya başlandığını söyledi.

Avrupa'nın, (Bunlar AB'ye üye olacağız diyerek 1963 yılında imza attılar, ama aradan geçen 40 yıl içinde 40 arşın atlamadılar) ümidiyle (Biz şunlara bir tarih verelim ve nasıl olsa onlar yapılacak olanları yapmazlar. Ne yapalım kardeşim, yapın dediklerimizi yapamadınız, siz ikinci ligde kalmaya devam edin) dediğini anlatan Çiçek, şöyle devam etti:

''Ama Allah'ın izniyle onların ezberini bozduk. 17 Aralık 2004 tarihine geldiğimizde bütün hesaplar şaştı. Hem içerdekilerin şaştı hem dışarıdakilerin şaştı. Bu süre içinde parlamentomuz, geceli gündüzlü çalışarak, arka arkaya Kopenhag Kriterleri denilen, yapması zor, yaşatması daha zor olan reformların hepsini arka arkaya yasalaştırdık. 17 Aralık'a geldiğimiz zaman herkes, (Evet, masanın üzerinde bir şey kalmadı. Türkiye müzakere tarihini hak etti) dedi. Biz şimdi aday olmaktan çıkmışız, geçtiğimiz yılın sonundan itibaren başa baş, dişe diş müzakere yapan bir ülke haline geldik.

Türkiye bu reformları gerçekleştirdiği zaman, Avrupa'da mızıkçılık başladı. Avrupa'daki bir kısım politikacılar verdikleri sözün arkasında durmamaya başladılar. (Türkiye'ye böyle dedik, ama Türkiye büyük bir ülke. Aldığımız takdirde dengeler bozulur) gerekçesini sundular. Evet doğrudur, Türkiye büyük bir ülke, dengeleri bozuyor. Bu Türkiye'nin zafiyeti değil, AB'nin de belki en önemli güç kaynağı olacaktır. Türkiyesiz bir AB, hiçbir anlam ifade etmez, sadece ekonomik bir topluluk olur. Sorun çözen bir stratejik, siyasi güç olamaz. Eskiden biz Avrupa ülkelerini kendi iç politikalarımızda tartışırdık, şimdi Fransa, Almanya seçimlerinde, yapılacak her seçimde Türkiye, en belirleyici faktör olmaya devam ediyor. İşte ezberi bozmak budur.''