BIST 10.471
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.435,92
HABER /  GÜNCEL

Bedelli askerlikte son nokta

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, kamuoyunda yeniden tartışılan bedelli askerlikte son noktayı koydu.

Abone ol

Kayseri’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ihtiyaç fazlası celp olması ve Genelkurmay’ın talep etmesi halinde bedelli askerliğin gündeme gelebileceğini, fakat Genelkurmay’ın şu an için böyle bir talebi olmadığını söyledi.

Vecdi Gönül, “Bedelli yoktur da diyemiyorum, çünkü kanun hükmü var. Yani yeni bir kanun çıkarmaya lüzum yok. Bugüne kadar, Genelkurmay’ın, ‘ihtiyaç fazlası vardır’ diye Savunma Bakanlığı’ndan herhangi bir talebi olmadığı için bu maddelerin uygulanması ve bedellinin yürürlüğe girmesi gündemimizde değildir” dedi.

İsrail ve Türkiye arasındaki askeri ilişkileri de değerlendiren Vecdi Gönül, Hamas heyetinin Ankara ziyaretinin ilişkilere herhangi bir olumsuz etkisi olmadığını söyledi.

İsrail’le birlikte yürütülen M-60 tank modernizasyonu projesinin de, planlandığı şekilde devam ettiğini belirten Gönül, ilk modelleri İsrail’de yapılan tankların Sarıkamış’ta test edildiğini, sonuçlar ışığında, sonraki modellerin Kayseri’de imal edileceğini söyledi.