BIST 10.471
DOLAR 32,82
EURO 35,18
ALTIN 2.447,44
HABER /  GÜNCEL

Kocaelide neler oluyor!

Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Sevim, Kocaeli'de yaşanan gerginliğin birilerinin oyunu olduğunu söyledi

Abone ol

Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Sevim, Kocaeli'de son günlerde yaşanan gerginliğin birilerinin oyunu olduğunu öne sürdü.

Başkan Uğur Sevim, yaşanan gerginliğin 5 aydır sürdüğünü ifade ederek, "22 Aralık 2005 tarihinde Kredi Yurtlar Kurumu'na ait Yavuz Selim Öğrenci Yurdu'na dışarıdan giren kişiler, arkadaşlarımızı darp edip mescidi dağıttı. Bu olay ile ilgili 8 kişi gözaltına alındı. Geçtiğimiz günlerde bu olaya karışıp gözaltına alınan 8 şahıstan biri, kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından bıçaklandı. Bu bıçaklama olayı ile ilgimizin olmadığını açıklamamıza rağmen olay bize mal edilmeye çalışıldı. Bir grup sol görüşlü öğrenci, yaşanan olaya tepki göstermek adına yürüdü. Ancak bu yürüyüşte Ülkü Ocakları açıkça tehdit edilip hedef gösterildi. Merhum Alpaslan Türkeş'e, Ülkü Ocakları'nın önünde küfürler edildi. Ülkücü arkadaşlarımızın sağduyulu davranmaları sayesinde olay büyümeden sonra erdi. Ancak bu olayın akşamında aralarında bizim arkadaşlarımızın da bulunduğu kafeler taşlandı. Kocaeli Emniyeti olay yerinde kimseyi ele geçirmemesine rağmen, arama izni olmadan bazı arkadaşlarımızı evlerinden toplayarak gözaltına aldı. 12 arkadaşımız daha sonra serbest kaldı. Bizler de yaşanan bu olaylara kamuoyunun dikkatini çekmek, birilerinin bizleri kavga ortamına çekmek istediğini, bu oyuna gelmeyeceğimizi bir basın açıklaması ile duyurmak istedik. Başbuğumuza Ülkü Ocakları'nın önünde küfürler edilirken seslerini çıkarmayan Emniyet güçleri, nedense bizim yürümemize izin vermedi. Biz yine de bize izin verilen noktada basın açıklamasını yapmak için yürüdüğümüzde, yolumuz panzerlerle kesildi. Yürüyüş başladığı anda polis ekiplerinin gaz maskelerini takıp yolu kesmesi ortamı daha da gerginleştirdi. Bizler yine de sağduyulu davranarak basın açıklamamıza başladık. Ancak 160 promil alkollü çıkan kendini bilmez bir şahıs, arkadaşlarımıza küfürler edip bıçak çekti. Sonradan astsubay olduğunu öğrendiğimiz bu şahıs, polislerce olay yerinden uzaklaştırılırken, tepki göstermeye çalışan bir arkadaşımıza atkısından dolayı saldırı oldu. Yaşanan tüm gerginliklere rağmen arkadaşlarımızın sağduyusu sayesinde olaylar büyümeden sona erdirildi" diye konuştu.

Olayların sürekli olarak bir kısım tarafından farklı yönlere çekildiğini ileri süren Sevim, "Biz bu vatanı böldürtmeyeceğiz. Ülkücü Hareket olarak, oyun, hesap peşinde koşan insanların zihniyetini bozan, kardeşi kırdırmaya çalışan veyahut bu vatanı bölüp milletini de parçalara ayırmak isteyen, iç ve dış mihraklara ve bütün güçlere karşı dimdik ayaktayız, yılmayacağız, yıkılmayacağız. Oyuna gelmemek, üzerimize yapılan hesapları bozmak için herkesi birliğe, dirliğe, huzura ve sağduyuya davet ediyorum. Herkesi kardeşliğe davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Sevim, yaşanan tüm olaylara yapılan bütün tahrik ve küfürlere rağmen, Ülkücü gençlerin olaylara karışmayacağını da sözlerine ekledi.