BIST 10.471
DOLAR 32,80
EURO 35,21
ALTIN 2.447,05
HABER /  DÜNYA

Iraka sağduyu çağrısı

Salih El-Ubeydi, Irak'ın durumu ve Irak'taki son saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Sadr taraftarları Halka İlişkiler Müdürü Salih El-Ubeydi, Irak'ın durumu ve Irak'taki son saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bağdat'ta bir basın toplantısı düzenleyen Sadr taraftarları Halkla İlişkiler Müdürü El-Ubeydi, "Irak Savunma ve İçişleri Bakanlıkları'nın oluşumu düzgün değil, hatalarla dolu. Ve işgal altında çalışan hükümet ancak kendini koruyabilir. Irak, son 3 yıl işgal altında kalınca, hükümette çalışan siyasi partilerin verdiği bütün sözler yalan oldu. Verilen sözler tutulmayınca halkın, bu partilere güveni kalmadı" dedi.

Samarra'daki Şii türbesine yapılan saldırıya ve ardından çıkan olaylara da değinen El-Ubeydi, "Halkın partilere güvensizliği yüzünden, halk arasında çıkan son olaylar sadece Sadr ve Sünni ulemalar tarafından yapılan çalışmalar sayesinde büyümedi, bu çalışmalar halkı sakinleştirdi. Bugün liderimiz Mukteda El-Sadr gelince, halk onu nasıl karşıladı? Bütün halk, Sünni kardeşlerimizle beraber namaz kılmaya ve ilişkileri düzeltmeye hazırlanıyor. Biz zarar gören mezarları ve camileri tamir etmeye, diğer camileri de korumaya karar verdik. Bu da sevindirici bir durum bizim için. Biz, Şiiler'e karşı yapılan saldırılarda, Sünni kardeşlerimizi suçlamadık. Çünkü eminiz ki, bu saldırıları El-Kaide yapıyor. İşgalciler ve yurtdışından gelen Vahabiler, mezarlara ve camilere bombalı saldırı düzenliyor. Ve şu an halk bize ve Sünni Ulemalar Heyeti'ne daha çok güveniyor. Çünkü sadece biz ciddi bir şekilde işgalin bitmesini istiyoruz. Aynı zamanda Irak Hükümeti'ne tavsiyemiz; kendinize gelin, işgalcilerin etkisinden çıkın, kendi yetkinizle çalışın, halk size güvensin" şeklinde konuştu.