BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ataşehir'de büyük yangın! 2 katlı binada başlayan yangın 3 binaya daha sıçradı

İSTANBUL ATAŞEHİR'de 2 katlı bir spor salonunda başlayan yangın çevredeki 3 binaya daha sıçradı. Yangın, 4 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangında ölen veya yaralanan olmadı.

Abone ol

Yangın, saat 12.00 sıralarında Ataşehir Barbaros Mahallesi Kent Sokakta bulunan 2 katlı bir spor salonunda meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle spor salonunda yangın çıktı.

Yükselen dumanları fark eden vatandaşlar itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. 

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, içerisinde iş yerleri ve dairelerin bulunduğu bitişiğindeki 3 binaya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri 26 araç ve 83 personelle yangına müdahale etti. Bölgeye sevk edilen polis ekipleri çevrede önlem aldı. Polis, yangının bulunduğu sokağa çıkan yolları trafiğe kapadı.

Yangın 4 saatte kontrol altına alındı

4 saatlik müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı. Yangının başladığı spor salonu tamamen yanarken alevlerin sıçradığı binalar da kullanılmaz hale geldi.

Yangın elektrik kontağından çıktı iddiası

Yangını gören vatandaşlar, "Elektrik kontağından çıkmış. Spor salonu burası. Ondan dolayı arka tarafa komple sıçradı" dedi.

Çevrede bulunan bir vatandaş, "Spor salonu demişlerdi gerisini bilmiyorum. Geldiğimde yangın başlamıştı. Ben ilk geldiğimde burası yanıyordu daha sonra arkaya da sıçradı" dedi.

Yangının spor salonundan çıktığını belirten bir vatandaş, "Yangın sonra yemekhaneye sirayet etti ondan sonra öbür binalara sıçradı. Şükür herhangi bir yaralanma can kaybı yok" dedi.