BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,15
ALTIN 2.468,68
HABER /  MAGAZİN

Ataizinin kanser şüphesi

Dizi çekiminde rahatsızlandı apar topar İstanbul'a gitti. Sanatçıdan parça alındı ve patoloji raporu açıklandı.

Abone ol

Dizi çekiminde rahatsızlanıp apar topar İstanbul’a giden ve operasyon geçiren Hande Ataizi’nin rahminden alınan parçanın patoloji raporu çıktı. Alınan parçanın iyi huylu olduğunu söyleyen Ataizi, üç ayda bir kontrole gitmesinin şart olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

"Ben doktora ilk rahim ağzı kanseri şüphesiyle gitmiştim. Bir takım tetkikler yapıldı. Geçen hafta da şiddetli bir karın ağrısıyla hastaneye yattım. Rahmimden bir parça aldılar. Doktorların tabiriyle CİN2 denen bir hücreye rastlanmış. Doktorum çok korkulacak bir durum olmadığını söyledi. Bir adım ilerisi kötü imiş" dedi.

Ünlü jinekolog, Prof. Dr. Teksen Çamlıbel, Hande Ataizi’nde rastlanan CİN2 lezyonuyla ilgili şunları söyledi: "CİN, yani Servikal Intraepitelyal Neoplazi, rahim ağzında tek bir bölgede, genellikle tranformasyon alanı denilen bölgede başlayan, kanser olmayan kanser öncesi bir lezyondur. CİN derecesi arttıkça, kanser olma riski de artmaktadır. Tedavisini aksatmadığı takdirde, yüzde yüz iyileşme şansı vardır. Kanser için en riskli olanı ise CİN3’tür..."