BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,17
ALTIN 2.473,83
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Türk soyadını değişsin

Şehit Aileleri Derneği Başkanı, PKK tarafından şehit edilen askerler için başsağlığı dilemeyen DTP'ye sert çıktı!

Abone ol

ERZURUM Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, terör örgütü PKK tarafından şehit edilen askerler için başsağlığı dilemeyen DTP'ye tepki gösterdi.

Bitlis’te üç gün önce mayına basarak şehit olan Uzman Çavuş Hakan Han’la birlikte Erzurum’un teröre 251’inci şehidini verdiğini kaydeden Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik şöyle konuştu:

“Son üç gün içerisinde vatan, bayrak ve millet için gece-gündüz, dağlarda teröristleri kovalayan 9’u asker, 1’i korucu toplam 10 güvenlik görevlisi kahpece şehit edildi. Terör örgütü elebaşına ‘Sayın Öcalan’ söylemini inatla sürdüren DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, şehit olan askerlerimiz için başsağlığı dilemiyor. Teröristleri kınamaktan korkan bir kişiye ‘Türk’ soyadı yakışmıyor. Bunun için DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ü soyismini değiştirmeye davet ediyorum.”

“ÇANKAYA KAVGASINI BIRAKIN”

Askeri birliklerin roketatarlı saldırıya uğradığını, mayın tarlasına döndürülen yolların can almaya devam ettiğini kaydeden Hatem Tetik sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devleti ve hükümeti göreve çağırıyoruz. Ankara, Çankaya kavgasına kendini öylesine kaptırmış ki, terörist başı Apo’nun silueti Diyarbakır’da dolaşıyor. Leyla Zana ‘Talabani, Barzani ve Öcalan yoldaşımızdır. Üçü de yüzümüzün akıdır’ diyerek devlete meydan okuyor. Siz Çankaya’yı paylaşamazken, bölücüler Türkiye’yi paylaşıyor. Çankaya bir yere kaçmıyor. Artık ‘dur’ demenin zamanı geldi. Türk Milleti’nin sabrı taşmak üzere” dedi.