BIST 10.169
DOLAR 32,19
EURO 35,08
ALTIN 2.471,37
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memurun çay simit hesabı

Adana'da, Türk İmar-Sen) üyeleri, memurların sıkıntılarının anlatılması amacıyla ''simitli eylem'' düzenledi.

Abone ol

Adana'da, Türkiye İmar ve İnşa Hizmet Kolu (Türk İmar-Sen) üyeleri, memurların sıkıntılarının anlatılması amacıyla ''simitli eylem'' düzenledi. Sendikanın Adana Şube Başkanı Musa Yıldırım, Seyhan Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüğü binasının önünde yaptığı basın açıklamasında, sorunlarını ve sosyal haklarının iyileştirilmesi taleplerini duyurma çabasında olduklarını söyledi.

Yıldırım, hizmet kollarındaki kamu çalışanlarının bilerek ve isteyerek ''üvey evlat'' muamelesine tabi tutulduğunu ve yok sayıldığını iddia ederek, ya bu duruma son verilmesini ya da istifa edilmesini beklediklerini bildirdi. Yıldırım, hükümetin vaatleri yerine getirmediğini savunarak, şunları kaydetti:

''İktidarın birinci yılında kamudaki ücret adaletsizliğinin giderileceği, eşit işe eşit ücret verileceği söylenmişti. Ayrıca, üçüncü yılda memurların ücretlerine genel bir iyileştirme yapılacağı vaat edilmişti. En basit örnek diye çay-simit hesabı bile yapılmıştı. Ancak, icraatlarda gelinen noktada, Başbakanın yaptığı çay-simit hesabı tutmamış, asgari ücret çay-simide dahi yetmez olmuştur.'' Basın açıklamasının ardından, eyleme katılanlara simit dağıtıldı.