BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Askere din subaylığı teklifi

İHL Kurultayı'nda Genelkurmay'a ilginç bir teklif fikri ortala çıktı. İHL'liler 'din subaylığı' istiyor.

Abone ol

İmam Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Yusuf Ziya Sula, ''Her okulun bir mezun derneği olmasını, hakkımızın yendiği konularda birlik olarak ses verebilmek için önemsiyoruz'' dedi.

Kocatepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2. Büyük İmam Hatipliler Kurultayı, Kocaeli İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Yıldıran'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. ÖNDER Genel Başkanı Sula, kurultayın açılışında yaptığı konuşmada, ''Her okula bir mezun derneği kurulması'' fikrinin, kurultayın ana amacını olduğunu belirterek, okul binalarının daha kaliteli olması, eğitim imkanlarının gelişmesi, başarı oranının artması, kayıt
oranlarının yükselmesi için mezun derneklerine ihtiyaç olduğunu söyledi. Her okulda bir mezun derneği kurana kadar çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Sula, ''Bu konuyu, hakkımızın yendiği konularda birlik olarak ses verebilmek için önemsiyoruz'' dedi.

Mezun derneklerinin yapması gereken çalışmalar hakkında da bilgi veren Sula, dernek bünyesinde öğrencilerin yüzde 60'ını oluşturan kadınların görev alacağı bölümler de kurulmasını istedi. Tüm mezun dernekleri arasında bilgi ağı sistemi oluşturduklarını ifade eden Sula, böylece bir okuldaki sorundan tüm okulların haberdar olacağını kaydetti.

İMAM HATİPLİLERİN SORUNLARI
İmam hatiplilerin en önemli sorunlarının, ''8 yıllık kesintisiz eğitim'', ''başörtüsü'' ve ''katsayı'' olduğunu ifade eden Sula, ''Üniversiteye giriş konusunda sadece biz değil tüm meslek liseleri perişan. Çocukların gelecekten ümitleri kalmamış. En çok bizim sesimizin çıkmasının nedeni, organize olmamız'' diye konuştu. Sula, katsayı konusundaki mağduriyetin önlenebilmesi için imam hatip mezunlarının, önlisans programlarına kayıt yaptırabileceğini, daha sonra lisans tamamlama sınavına girebileceğini belirterek, açık lise konusunda mağdur duruma düşen öğrencilerin tazminat davası açabileceklerini söyledi. YÖK'ün din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümünü İlahiyat fakültelerinden alarak eğitim fakültelerine bağladığını hatırlatan Sula, ''YÖK hangi konuda ne yaparsa yapsın, hepsinde bir art niyet arıyorum'' dedi. ''Dünya Ordularında Din Subaylığı'' konusunda hazırladıkları raporu Genelkurmay Başkanlığına sunacaklarını belirten Sula, sağlık kurumlarında din görevlilerinin çalıştırılması için de bir çalışma
yaptıklarını kaydetti.

Derneğin Eski Genel Başkanı İbrahim Solmaz da ''nesli kurtarmak'' için çalıştıklarını belirterek, ''İşe, imam hatip mezunu olup bir yerlere gelenler sahip çıkmalı. Onlar sahip çıkmazsa biz kime ne söyleyelim'' diye konuştu.
Kurultaya, AK Parti Ankara milletvekili Ersönmez Yarbay ve AK
Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Ali Bulut, Saadet Partisi GİK
üyeleri Yasin Hatipoğlu ve Cafer Güneş, Sağlık-İş Sendikası Genel
Başkanı Mustafa Başoğlu, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez
katıldı.