BIST 10.248
DOLAR 32,32
EURO 34,81
ALTIN 2.397,17
HABER /  SPOR

Voleybolcular da zehirlendi

Genç Bayanlar Final Müsabakaları için Bartın'a gelen voleybolculardan 22'si zehirlendi.

Abone ol

Genç Bayanlar Final Müsabakaları için Bartın'a gelen voleybolculardan 22'si, konakladıkları otelde yedikleri yemekten zehirlendikleri iddiasıyla hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, 3-7 Haziran tarihlerindeki Genç Bayanlar Final Müsabakalarına katılmak amacıyla Bartın'a gelen takımlardan Eczacıbaşı, İller Bankası ve Türk Telekomspor'un 22 oyuncusu, kaldıkları otelde yedikleri yemeğin ardında mide bulantısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.
Yedikleri tavuktan zehirlendiklerinden şüphelenilen oyunculardan 14'ü, ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildi. Aşırı sıvı kaybettikleri belirlenen 8 voleybolcu ise hastaneye yatırıldı.

Hastanede tedavileri süren Eczacıbaşı'ndan Fatma Yıldırım, Arzu Aban, İller Bankası'ndan Şimal Didem Önceler, Ayşe Gökçe Özcan, Gül Deniz Önal ve Melis Ece Yurtsever ile Türk Telekom'dan Selda Çalkaya ve Ayşe Cebecioğlu'nun sağlık durumun iyi olduğu bildirildi. Bartın Valisi İsa Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, final müsabakalarına katılan takımların bazı sporcularının, kaldıkları otelde yedikleri yemekten zehirlendiklerinden şüphelenildiğini söyledi.

Oyuncuların sağlık durumlarının iyi olduğunu bildiren Küçük, 'Voleybolculardan 8'i aşırı su kaybından hastaneye yatırıldı, diğerleri taburcu edildi. Oteldeki yemeklerden numuneler alınarak laboratuvara gönderildi. Gerekli yasal işlemler de yapılacaktır'' dedi. Eczacıbaşı Antrenörü Mehmet Bedestenlioğlu da besin zehirlenmesi teşhisiyle tedavi gören sporcuların yarın taburcu edileceğini belirterek, olaydan sonra Voleybol Federasyonu temsilcisi ve müsabakalara katılacak olan 8 takımın kulüp yöneticilerinin
gerçekleştirdiği toplantıyla müsabakaların ertelendiğini kaydetti.