BIST 10.259
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.402,59
HABER /  GÜNCEL

Şehit er son yolculuğunda

Şehit er Adem Çiçek, memleketi Ordu'nun Ünye ilçesinde toprağa verildi.

Abone ol

Şırnak'ta güvenlik güçleriyle terör örgütü üyeleri arasında çıkan çatışmada şehit olan piyade er Adem Çiçek, memleketi Ordu'nun Ünye ilçesinde toprağa verildi.

Cenazesi, Ünye ilçesine getirilen şehit er için ilçeye bağlı Yenikent beldesi Ekincili Mahallesi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende, şehit erin babası Ahmet, annesi Muteber Erer ile kardeşlerinin ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi.

Şehit erin annesi Muteber Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluyla en son geçen pazar günü telefonda görüştüğünü belirterek, ''10 yıldır oğlum İstanbul'da gurbette çalışıyor. Askerliğe gitmeden önce İstanbul'dan bir ev almıştık. Bu nedenle çok borcumuz vardı. Telefon açtığında hep borçları soruyordu. Kendi sıkıntılarını düşünmüyordu. Sadece borçları düşünüyordu. Evde iğne oyası yapıp satarak, oğlumun 2 ay dışardan sigortasını ödedim. Paramız olmadığı için daha ödeyemedim'' dedi.

Oğlunun askerden geldikten sonra evlenmeyi düşündüğünü de kaydeden Muteber Çiçek, ''Ne yapalım, vatan sağ olsun. Allah milletimize güç, kuvvet versin, koç gibi bir oğlum daha yetişiyor'' dedi. Bu arada, törende ellerinde Türk bayrağı bulanan bir grup genç, terör örgütü PKK alehine slogan attı.
Törene, şehit erin yakınları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı
Mehmet Hilmi Güler, Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, AK Parti Grup
Başkan Vekili Eyüp Fatsa, AK Parti Milletvekili Hamit Taşcı, İl
Jandarma Komutanı Jan. Kd. Albay Nevzat Yıldız, askeri erkan ve
vatandaşlar katıldı.

Ekincili Mahallesi Camii'nde kılınan namazın ardından şehit erin cenazesi, cami yanındaki mahalle mezarlığında toprağa verildi. Güvenlik güçlerince, 2 gün önce Cudi, Gabar ve Bestler-Dereler bölgelerinde yürütülen operasyonlar sırasında, Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde teröristlerle sıcak temas sağlanmış, çıkan çatışmada piyade er Adem Çiçek şehit olmuştu.