BIST 10.377
DOLAR 32,28
EURO 34,70
ALTIN 2.400,22
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Altın Koza yarın başlıyor

Adana düzenlenen ''Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali'' yarın başlıyor.

Abone ol

Adana Büyükşehir Belediyesince bu yıl 13'üncüsü düzenlenen ''Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali'' yarın başlıyor. Adana'da, 11 Hazirana kadar sürecek 2.3 milyon YTL bütçeli festivalde, ulusal uzun metrajlı film yarışmasında 14, öğrenci filmleri yarışmasında 40 film yarışacak.

Festivalin ilk gününde, Cinebonus, Arıplex, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu ve Seyhan Oteli'nde jüri üyeleri filmleri izlemeye başlayacak. Okullarda da festival filmlerinin gösterimi yapılacak. Akşam saatlerinde kent merkezindeki İnönü Parkı'nda Büyükşehir Belediyesi bandosu konser verecek. Festivalin açılışına katılacak sinema ve ses sanatçısı konuklar ise 6 Haziran Salı günü özel uçakla Adana'ya gelecek. Aynı gün Cinebonus Sineması'nda festivalin açılış filmi ''Anlat İstanbul'' gösterime girecek.

Ulusal film yarışmanın seçici kurulunda yapımcı Cengiz Ergun, müzisyen Garo Mafyan, tiyatro oyuncusu Gülriz Sururi, senarist Hüseyin Kuzu, görüntü yönetmeni Kenan Ormanlar, ressam Mehmet Güleryüz, oyuncu Menderes Samancılar, öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Güçhan, yönetmen Osman Sınav, oyuncu Selma Güneri, sinema yazarı Sevin Okyay yer alacak. Festival büyük jürisi tarafından seçilecek en iyi filme 100 bin YTL, halk jürisinin seçeceği en iyi film ile en iyi yönetmene 40 biner YTL ödül verilecek.

Festival kapsamında her yıl geleneksel olarak verilen Yaşam Boyu Onur Ödülleri bu yıl yönetmen Atıf Yılmaz, oyuncu Fatma Girik, senarist Safa Önal ve oyuncu Şener Şen'in olacak. Kısa bir süre önce yaşama veda eden Türk sinemasının ünlü yönetmeni Atıf Yılmaz için festival kapsamında anma programı düzenlenecek, ''Unutulmayan Atıf Yılmaz filmleri'' gösterime girecek. Altın Koza'da bu yıldan itibaren gelenekselleşecek yeni bir ödül
daha yer alacak. İlk ''Usta Oyuncu'' ödülünün verileceği ünlü oyuncu
Kadir İnanır'ın festival kapsamında 4 filmi yer alacak. Festivalde, Adana tarihine ışık tutmak amacıyla ilk kez, Adana Belgeselleri Proje Teşvik Yarışması da düzenlenecek.

-KONSERLER-

Müzik şöleninin de yapılacağı festivalin açılış gecesinde Cahit
Berkay, onur ödülleri töreninde Candan Erçetin, Sinema Dayanışma
Gecesi'nde Özcan Deniz, Merkez Park konserinde Mustafa Keser, Grup
Gripin, Adanalı pop-rock grupları ile Adana Müzik Merkezi Grubu
konserler verecek.
Festival haftası boyunca 5 sinema salonunda 160 film dönüşümlü
olarak 480 kez gösterime sunulacak.
Öğrenciler, engelliler, sokak çocukları ve sivil toplum
kuruluşlarından davet edilen konuklar, otobüslerle sinema salonlarına
ulaştırılacaklar.