BIST 9.684
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.428,32
HABER /  GÜNCEL

Asker öğretmen öğrenciyi yumrukladı

Van'da görev yapan asker öğretmen öğrencinin burnunu kırdı. Olaydan sonra öğretmen karakola sığındı.

Abone ol

Van'ın Saray ilçesinde görev yapan asker öğretmenin, sırada konuşan öğrencinin burnunu kırdığı iddia edildi.

Örenburç Köyü İlköğretim Okulunda eğitim gören 7. sınıf öğrencisi Ö.Y'nin (13) babası Ahmet Y, gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 Martta okul önünde arkadaşlarıyla sıraya giren çocuğunun, burada konuştuğu gerekçesiyle asker öğretmen M.T. tarafından dövüldüğünü öne sürdü.

ASKER ÖĞRETMEN KARAKOLA SIĞINDI

Durumun kendisine bildirilmesinin ardından okula gittiğini ve burnu kanayan oğlunu Özalp Devlet Hastanesine götürdüğünü belirten Ahmet Y, öğretmen M.T'nin de olaydan sonra Örenburç Jandarma Karakoluna sığındığını söyledi.

BURNUNDA KIRIK TESPİT EDİLDİ

Hastanede yapılan müdahaleden sonra oğlunun burnunda kırık olduğunun tespit edildiğini ve ''iş göremez'' raporu verildiğini bildiren baba Ahmet Y, öğretmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Çocuklarını eğitim almaları için okula gönderdiklerini belirten Ahmet Y, şunları kaydetti:

''Öğretmen, öğrencilerin babası-annesi yerindedir. Topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri için okula gönderdiğimiz çocuklarımız bizden çok öğretmenlerinin yanında kalıyor. Öğretmen de çocuklarımızın ağzını burnunu kırıp, bize gönderiyor. Okula gidip çocuğumun arkadaşlarına tek tek sordum, bana oğlumun suçu olmadığını söylediler. Biz öğretmeni adalete bırakıyoruz. Gerekli cezanın verilmesini istiyoruz.''

"KAR TOPUNU KİM ATTI" DEDİKTEN SONRA

Öğrenci Ö.Y. de okul önünde sıraya girdikleri sırada kendine kar topu atıldığını, arkadaşlarına ''kar topunu kimin attığını'' sorduğunda, öğretmen M.T'nin yanına gelerek hiçbir şey söylemeden yüzüne yumruk attığını öne sürdü.

Öğrenci Ö.Y, burnunun kanamasından sonra öğretmen M.T'nin arkadaşlarına ''Şunu lavaboya götürün, yüzünü yıkasın'' dediğini ve olayın ailesine bildirilmesiyle okula gelen babası tarafından hastaneye götürüldüğünü kaydetti.

BAŞKA BİR OKULA GÖREVLENDİRİLDİ

Saray Kaymakamı Meral Demirbaş ise okulda yaşanan olaydan bilgisi olduğunu belirterek, ''Öğretmen hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Öğrencilere yönelik şiddet hiçbir şekilde tasvip edilemez'' diye konuştu.

Demirbaş, asker öğretmen M.T'nin soruşturma tamamlanıncaya kadar güvenlik gerekçesiyle başka okulda görevlendirildiğini, soruşturmanın tamamlanmasının ardından gerekenin yapılacağını bildirdi.