BIST 9.892
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.463,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

USİAD'dan kurumsal iletişim sohbetleri

USİAD tarafından düzenlenen 'Kurumsal İletişim Sohbetleri' konulu toplantıya İl Defterdarı Abdullah Kırım, işadamlarına vergi bilincini anlattı.

Abone ol

Uşak Sanayici İşadamları Derneği (USİAD) tarafından sanayicilere yönelik düzenlenen ‘Kurumsal İletişim Sohbetleri’ konulu toplantıda İl Defterdarı Abdullah Kırım, işadamlarına vergi bilincinin önemini anlattı.
USİAD toplantı Salonu’nda geçekleştirilen toplantıda vergisiz devlet olamayacağını ifade eden Defterdar Abdullah Kırım, “Vergi; devletin eğitim, sağlık, yargı gibi temel kamu hizmetlerini gerçekleştirebilmesi için zorunlu bir olgudur”dedi. Toplantıda bir açılış konuşması yapan USİAD Başkanı Hüseyin Bilgin ise vergi vermenin kutsal bir görev olduğunu ifade etti.

Vergi vermenin Anayasal bir görev olduğunu, Uşaklı sanayicilerin vergi konusunda duyarlı davrandığını ifade eden Abdullah Kırım, defterdarlık olarak geçen yıl vergi tahsilatlarında ciddi bir artış sağladıklarını bunda işadamlarının da büyük katkısı olduğunu kaydetti. Abdullah Kırım konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Defterdarlık olarak amacımız mükelleflerimizin taleplerine üst düzey cevap vermektir. Aynı zamanda idaremizle ilgili konularda mükelleflerimizden mesajlar almak istiyoruz. Bu mesajlar tabi bizim için çok önemli. Daha çok esnaf ve sanayicilerin sıkıntıları dinlemek istiyoruz.

Vergisiz devlet düşünülemez. Vergi; devletin eğitim, sağlık, yargı gibi temel kamu hizmetlerini gerçekleştirebilmesi için zorunlu bir olgudur. Bu nedenle toplumun tüm kesimleri vergi ödevini eksiksiz yerine getirmeli. Anayasanın 73. maddesi herkesi gelirleri oranında vergi ödemekle yükümlü kılar. Vergi Anayasal bir görevdir. Uşak’ta tahsilât oranımızı artırdık. Bu başarıda bizlerin, sizlerin ve tüm tüccar ve sanayicilerimizin büyük katkısı olduğuna inanıyorum. Bu nedenle tüm iş adamlarımıza teşekkür ediyorum”