BIST 9.539
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.477,21
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Boğaz yine facianın eşiğinden döndü!

İstanbul Boğazı'ndan geçmekte olan Giant Pescadores adlı gemi boğazın en dar yerinde arıza yapınca arkadan gelen gemiler büyük tehlike atlattı.

Abone ol

Giant Pescadores adlı 228 metre boyunda gemi İstanbul Boğazı'nın en dar yerinde arıza yaptı. Boğazı tıkayan geminin arkasından gelen gemiler tehlike atlattı. Pescadores adlı gemi dümen arızası yapıp acil demir attığı anda arkasından gelmekte olan Bora adlı gemi, sürüklenerek Giant Pescadores'e çarptı. Bu esnada Giant Pescadores'in filika güvertesinde iskele tarafında hafif çapta hasar oluştu.

Giant Pescadores adlı Panama bayraklı 31 bin 709 gross tonajlı yüklü gemi, Gibraltar'dan Ukrayna'ya gitmek üzere yola çıkmıştı. Marmara'dan İstanbul Boğazı'na giren gemi, Boğaz'ın en dar yeri olan Kandilli önlerine geldiğinde arıza yaptı. Acil demir atmak zorunda kalan gemi, Boğaz'ı tıkayınca arkasından gelen gemiler geri dönmek zorunda kaldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne (KEGM) ait Kurtarma-3 römorkörü ve KEGM-6 hızlı tahlisiye botu olay yerine gönderildi. Gemi, Boğaz'ın 100 metre üzeri derinliği olan en derin bölgesinde demirlediği için demir tarıyor. Kurtarma çalışmaları kapsamında 3-Römorkörü gemiyi yedekledi. Gemi, kılavuz kaptan ve Kurtarma-3 römorkörü tarafından Ahırkapı demir yerine götürülüyor. Kurtarma-1 römorkörü de yardıma geldi. Geminin 21.40 itibariyle Boğaz çıkışı yapmasının ardından Boğaz bir tehlikeyi daha ucuz atlatmış oldu.

BORA ADLI GEMİDE HASAR VAR

Giant Pescadores adlı gemi dümen arızası yapıp acil demir attığı anda arkasından gelmekte olan Bora adlı gemi, sürüklenerek Giant Pescadores'e çarptı. Bu esnada Giant Pescadores'in filika güvertesinde iskele tarafında hafif çapta hasar oluştu. Diliskelesi'nden Beryansk'a gitmekte olan Belize bayraklı Bora adlı 5983 GT'luk 119,6 metre boyundaki gemi, daha sonra acil olarak iskele dönüşü yaparak geri dönmek istedi. Bu esnada boğazın en dar yerinde dönüşü yaparken sahile sürüklenen gemi, baş tarafından sahile çarpınca gemide hasar oluştu. Sahile çarpan geminin baş sancak tarafında ve Bulb'ında hasar olduğu öğrenildi. Bora adlı gemi Ahırkapı demiryerine demirletildi.