BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.454,02
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ortaca'nın sosyolojik yapısı mercek altında

Muğla Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Sosyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nurgül Oktik ve ekibi Ortaca’nın sosyolojik yapısının belirlenmesi için çalışma başlattı.

Abone ol

Muğla Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Sosyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nurgül Oktik ve ekibi Ortaca’nın sosyolojik yapısının belirlenmesi için çalışma başlattı. Prof. Dr. Nurgül Oktik başkanlığındaki çalışma grubunda Yrd. Doç. Dr. Koşar Hız, Araştırma Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ünal Bozyar, Araştırma Görevlisi Dr. Zafer Durdu ve Muğla Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 3. sınıfta okuyan 25 öğrenci yer alıyor. Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’in de katıldığı Bahçelievler Düğün Salonu’nda düzenlenen toplantıda mahalle muhtarları ile bir araya gelen araştırma heyeti, mahalle sakinleri ile görüş alışverişinde bulundu.

Prof. Dr. Nurgül Oktik, mahalle muhtarları ile yapılan toplantıda; “Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’in Muğla Üniversitesi’ne müracaat ederek Ortaca ilçesi’nin sosyolojik yapısının incelemesini istedi. Bizlerde daha önce Ortaca’ya gelerek Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ile görüşüp, bu incelemeyi yapacağımızı bildirdik. Ortaca’nın Sosyolojik yapısını en iyi inceleyebilmek için siz muhtarlardan yardım almak zorundayız. Çünkü haftanın belirli günlerinde öğrencilerimiz ile birlikte gelip, mahallelerde ev ev dolaşarak çalışmalar yapmak zorundayız. Onun için sizlerle bu toplantıyı yapıyoruz. Bize destek vereceğizinizden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum. Mahalleleriniz hakkında verdiğiniz bilgiler ışığında çalışmalarımızı devam edeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Hasan Karaçelik de, “Biz siyasetçiler maalesef toplumu bildiğimizi, insanların sorunlarını bildiğimizi kabaca bir deyimle her şeyi bildiğimizi iddia ederiz. Hâlbuki biz hiçbir şey bilmeyiz. Bu bildiklerimiz doğrultusunda daSen şöyle davranacaksın, sen şöyle oturacaksın deriz. Toplumu yönlendirmeye çalışırız. Bilim öyle demiyor. İnsan davranışını etkileyen çok ciddi faktörler var değil mi? Bu faktörler nelerdir? İnsanların özlemleri nelerdir, niye böyle davranıyorlar. Niye gelip kendi memleketlerinde oturmuyorlar da buraya gelip göç alıyoruz. Bu soruların cevaplarını alabilmek için üniversitemizden böyle bir iş birliği yapmak istedik. Sağ olsunlar hocalarımızda bize kırmadı. Sizlerin çıkaracağınız sonuçlara göre bizde kendi davranışlarımızı yönlendireceğiz. Ona göre artık tavır belirleyeceğiz. Ben burada kız öğrencilerimizin çoğunlukta olmasını bizim için çok iyi. Sosyoloji duyarlılık gerektiren bir bilimdir. Ben hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Mahalle muhtarları ise, yapılan toplantıda önce kendilerini hangi mahalle muhtarı olduklarını bildirip, mahallesinde kaç seçmen ve kaç hane olduklarını göç alıp almadıklarını tek tek anlatarak araştırmayı yapacak ekip ve öğrenciler tarafından notların alınmasını sağladılar.

ORTACA’NIN SOSYOLOJİK YAPISININ İNCELENMESİ İSTENMİŞTİ

Belediye Başkanı Hasan Karaçelik;  "Ortaca İlçesi çok göç alan bir ilçe konumunda. Bu güne kadar böyle bir çalışma yapılmamış. Belediye olarak, Muğla Üniversitesi Sosyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nurgül Oktik ve beraberindeki heyeti ilçemize davet ederek, görüşmelerde bulunduk.. İlçemiz yaşayan insanlarımızın ve göç edip gelen hemşerilerimizin durumlarını öğrenmek için, böyle bir çalışmayı başlatmayı düşündük. Prof. Dr.Nurgül Oktik ve beraberindeki araştırma görevlileri çalışmalar hakkında maliyet çıkartıp, belediyemize bildirecekler. Çünkü İlçemizde çok boyutlu çalışma yapılacağından maliyetin çıkarılmasını istedik. Önümüzdeki günlerde bu çalışmaların yapılacağını ümit ediyorum” demişti.