BIST 8.985
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,68
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Engelli öğrencilere engelsiz üniversite

Karadeniz Teknik Üniversitesi engelli öğrencilerin çok daha rahat eğitim öğretim görebilmeleri için çalışmalar yapıyor.

Abone ol

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğü tarafından engelli öğrencilerin çok daha rahat eğitim öğretim görebilmeleri için çalışmalar yapılıyor.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin engelli öğrenciler için gerekli her türlü hizmeti sunmada kararlı olduğunu ve bu doğrultuda çalışmalar başlattığını söyledi.

Prof. Dr. Özen, çalışmaların engelli öğrencilerin kendilerini daha iyi hissetmelerine katkıda bulunmak amacı doğrultusunda yürütüldüğünü belirterek, ''Yapılacak çalışmalarla birlikte uzun vadede 'engelsiz üniversite' oluşturmayı hedefliyoruz'' dedi.

''GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILIYOR''

Engelli öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel ortamlardan en verimli şekilde yararlanabilmeleri için merdivenlere ve kaldırımlara tekerlekli sandalye geçişlerinin yapılacağını ifade eden Prof. Dr. Özen, şunları söyledi:

''Her binaya bir asansör konulması, otopark alanlarında engellilere yer ayrılması, engelli tuvaletlerinin inşası, laboratuvar, kütüphane ve okuma salonları gibi toplumsal alanlarda engellilere özel yer ayrılması için gerekli düzenlemeler yapılmaya başlandı. Ayrıca, eğitim öğretim alanında gerekli tüm ihtiyaçların Medikososyal Birimi tarafından karşılanmasına yönelik olarak hazırlıklar tamamlandı. Bu konuda alınan kararlar akademik birim yöneticilerine bildirildi.''

Rektör Prof. Dr. İbrahim Özen, üniversitelerinin görevleri arasında, özürlü veya engelli üniversite öğrencilerinin öğrenim hayatlarını kolaylaştırabilmek için araç gereç temini, özel ders materyallerinin hazırlanması, özürlülere uygun eğitim, araştırma ve barındırma ortamlarının hazırlanmasının temini gibi konuların da olduğunu kaydetti.