BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çankaya'da telekulak skandalı

Yasadışı dinlemeler durmuyor. Ankara'nın en büyük belediyesi Çankaya'da telekulak skandalı ortaya çıktı. Bakın başkanı nasıl dinlemişler...

Abone ol

Yasadışı telefon ve ortam dinlemelerine bir yenisi daha eklendi. Başkent'in en büyük belediyesi Çankaya Belediye Başkanlığında telekulak skandalı patlak verdi. Başkan Bülent Tanık'a hediye edilen sazın içinden dinleme cihazı çıktı.

Çankaya eski Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın yaptığı bir telefon konuşması dinlenmiş, Eryılmaz'ın "yamyam" sözleri uzun süre tartışmalara neden olmuştu. Eryılmaz'ı koltuğundan eden ve hakkında pek çok soruşturma açılmasını beraberinde getiren bu olayın ardından şimdi de ikinci bir telekulak skandalı patladı.

Hürriyet'in haberine göre bu kez dinleme cihazı Başkan Tanık'ın makam odasının arkasındaki özel odada bulundu. Bir etkinliğin ardından Tanık'a armağan edilen ve özel odada duvarda asılı olarak duran bağlamanın içinden kibrit kutusu büyüklüğünde bir dinleme cihazı çıktı.

Dinlemenin ne kadar zamandır yapıldığı bilinmiyor. Yapılan araştırmada sazın bir etkinlik sonrası Başkan Tanık'a hediye edildiği ve özel odaya asıldığı belirlendi. Belediyede olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlatıldı.

Belediye bünyesinde de geniş çaplı bir dinleme cihazı araması yapılması kararlaştırıldı.