BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,87
ALTIN 2.485,32
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk Aytaç Durak'a sıcak

Demokrat Parti (DP) lideri Hüsamettin Cindoruk, hedefteki isim Aytaç Durak’a partilerine geçişte yeşil ışık yaktı.

Abone ol

Partisinin genişletilmiş bölge toplantısına katılmak için Adana’ya gelen Hüsamettin Cindoruk, toplantı öncesi gazetecilerin, Adana’da 2 haftadır süren, rüşvet, imar rantı tartışmalarıyla ilgili sorularıyla karşılaştı.

BİZİM ESKİ ARKADAŞIMIZ

Cindoruk, bu tartışmaları nasıl değerlendirdiği sorusuna, “Aytaç Durak bizim eski arkadaşımız. Kökü itibariyle Adalet Partisi (AP) kökünden gelir. Aklanacağına inanıyorum. 5 dönemdir Büyükşehir Belediye başkanlığı yapmış bir siyasetçinin yanlış yapacağına inanmıyorum” cevabını verdi.

Cindoruk, Durak’ın DP’ye geçmesinin söz konusu olup olmadığı ile ilgili olarak da, “Kendisine bağlı. Kendisi isterse olur. Aklandığı zaman kendi karar verecektir” dedi.

Aytaç Durak, 8 Mart 1984’de, Adana büyükşehir statüsünde değil iken Anavatan Partisi’nden çok büyük oy farkıyla Adana Belediye Başkanı seçildi. 1989’da Adana, Büyükşehir statüsüne dahil edildikten sonra yapılan seçimde başkanlık koltuğunu kaybeden Durak, 27 Mart 1994’deki yerel seçimlerde yeniden Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirildi. Bu tarihten sonra her dönem seçimi kazandı. Bir ara kapatılan Doğru Yol Partisi’ne geçen, ancak, Anavatan’a dönen Durak, 2004’te Ak Parti’den aday gösterildi. 2009’da yeniden aday gösterilmeyince Ak Parti’den istifa edip, MHP’den aday olan Durak, 12 Eylül öncesinde de kapanan AP’den belediye meclis üyeliği yapmıştı.