BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Arzular Beldesinde ağaçlandırma seferberliği

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Arzular Beldesinde, Belediye Başkanlığı ile Arzular İlköğretim okulu işbirliğinde fidan dikimi gerçekleştirildi.

Abone ol

İlköğretim okulu ile yaptıkları işbirliği sayesinde beldenin değişik yerlerine ağaç dikmeyi planladıklarını söyleyen belediye yetkilisi Kahraman Tanış, yaklaşık bin adet akasya ve çam fidanının mezarlıklar, yol güzergahı gibi yerlere diktiklerini söyledi.

Tanış, beldenin güzelleşmesine katkı yapmaya çaba sarf ettiklerini belirterek “Belediye olarak vatandaşlarımızın rutin hizmetlerinin yanı sıra beldenin güzelleşmesi konusunda da yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu mana Çevre ve orman İl Müdürlüğünden almış olduğumuz çam ve akasya fidanlarını beldenin değişik noktalarına dikiyoruz. Ağaçlandırma çalışmaları sırasında bize en büyük desteği veren Arzular İlköğretim Okulu Müdürü Davut Uçar, öğretmen, çalışan ve öğrencilerine belediyemiz ve halkımız adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde bundan sonrada yeni alanlara fidan dikimi için uğraş vereceklerini anlatan Tanış “Bu belde bizim yaşadığımız yer. Dünya üzerinde başka Arzular beldesi yok. Bu anlamda yaşadığımız yeri güzelleştirmek en büyük vazifemiz. İnancımızda bize bunu öğütlemektedir. Peygamber Efendimiz kıyamet koparken bile bir fidan bulsanız onu dikin diye bizlere ağaç dikmenin önemini ifade etmektedir. Bu manada çalışmalarımız bundan sonrada devam edecektir.” diye konuştu.