BIST 10.322
DOLAR 32,21
EURO 34,75
ALTIN 2.453,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediye başkanına 7.5 yıl hapis

Belediye başkanları ve hiç bitmeyen yolsuzluk iddiaları... Ankara'da eski belediye başkanı Yılmaz'ın tutuklanmasından sonra Bursa'da da eski bir başkana hapis cezası çıktı.

Abone ol

Belediye başkanlarına yönelik ihale yolsuzluğu cezalarına bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz hafta Ankara'da Etimesgut eski Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz'ın ihale yolsuzluğu nedeniyle tutuklanmasının ardından şimdi de Bursa'nın Emek eski Belediye Başkanına yolsuzluktan 7.5 yıl ceza geldi.

Bursa'da ihaleye fesat karıştırmak suçundan yargılanan eski Emek Belediye Başkanı 56 yaşındaki Yakup Aktaş'a 7.5 yıl hapis cezası aldı.


Aynı davada 6 sanık da 6 yılla 17 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı, 14 sanık beraat etti.

Merkez Osmangazi İlçesi sınırlarında bulunan ve daha sonra mahalleye dönüştürülen Emek'te Belediye Başkanlığı yaparken, ‘kaldırım taşı ihalesine fesat karıştırmak'la suçlanan eski başkan Yakup Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 22 sanık hakkında, Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 22 sanık hakkında açılan davada karar açıklandı.

Dün yapılan duruşmada eski savunmalarını tekrarlayan tutuksuz sanıklar, yöneltilen suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme heyeti eski Emek Belediye Başkanı Yakup Aktaş ile 54 yaşındaki Hasan Sağdıç'ı, ‘ihaleye fesat karıştırmak' suçundan 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 14 sanığın beraat ettiği yargılama sonunda mahkeme aynı suçtan Lütfü Malkoç’a 17.5 yıl, Cengiz Bezen'e 6 yıl 10 ay hapis verildi.

‘İhaleye fesat karıştırmak', ‘Rüşvet almak' suçlarından Alattin Uludağ ve Velahattin Çelebi'ye 15'er yıl, Semra Aysal'a 7.5 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, ölen Orhangazi Belediye eski Başkanı Ertuğrul Ünlü hakkındaki davanın düşmesini kararlaştırdı.

Yargıtayın cezayı onaylaması halinde ceza alan sanıklar tutuklanacak.