BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Generalden tarihi Balyoz çağrısı

Balyoz soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun, çağrıda bulundu.

Abone ol

Balyoz soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun, iddiaların bir an evvel aydınlatılması gerektiğini söyledi.

Emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun, Çanakkale'de avukatının bürosunda düzenlediği basın toplantısına gözaltı sürecinde kendisine iyi davranan polise teşekkür ederek başladı.

Adalete olan güveninin tam olduğunu belirten Tutkun, şunları kaydetti: "Yüce Türk adaletine intikal eden iddialarla ilgili olarak doğruların bir an evvel ortaya çıkarılması kişisel ve kurumsal birtakım mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla benden yüce Türk adaleti bir görev talep etti. Bütün bildiklerimi, samimiyetimle paylaştım ve serbest bırakıldım. Türk adaletinin en kısa zamanda kamu vicdanını rahatlatacak ve vatandaşlarımızın gözlerinde hissedilen birtakım soru işaretlerini ortadan kaldıracak bir sonuca ulaşacağını düşünmekteyim" Tutkun, adaletin bir devletin en önemli hazinesi olduğunu vurgulayarak, "Bu hazineyi dikkatli kullanmak lazım. Bu bina yıkıldığında hepimiz altında kalırız. Adalete güvenmekten başka çaremiz yok." dedi.